İstanbul’un fethedildiği gün İstanbul Boğazı’ndan geçen Türkiye’nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformu (FPU) Osman Gazi’ye dokuz kılavuz kaptan ile Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi, römorkörler ve can kurtarma botu eşlik etti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Osman Gazi Yüzer Doğalgaz Üretim Platformu’nun İstanbul Boğazı’ndan geçişi sırasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezinin koordinasyonunda, 9 kılavuz kaptan ile Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi, KURTARMA-5, KURTARMA-6, KURTARMA-7, KURTARMA-8, KURTARMA-9, KURTARMA-11, KURTARMA-12 römorkörleri ve KEGM-9 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botunun görev aldığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca KURTARMA-2 ve KURTARMA-3 römorkörlerinin Osman Gazi’nin Boğaz’a girişi sırasında su gösterisi yaptığı kaydedildi.
Geçiş için Boğaz her iki yönde de gemi trafiğine kapatılmıştı.