The Last of Us’ın yaratıcıları o soruyu yanıtladı: Joel öldü mü?
09 Haziran 2025

Variety’nin düzenlediği A Night in the Writers’ Room (Yazar Odasında Bir Gece) etkinliğinde, The Last of Us hayranlarının kafasındaki önemli bir soru yanıt buldu. Dizinin yaratıcıları Craig Mazin ve Neil Druckmann, Pedro Pascal’ın hayat verdiği Joel’in öldürülmediğini açıkladı.

Drama dizilerine odaklanan panelin moderatörlüğünü Variety’nin kıdemli televizyon editörü Emily Longeretta üstlenirken, The Last of Us yaratıcılarına Severance’ın yaratıcısı Dan Erickson, Paradise’ın yazarı Dan Fogelman, The Pitt’e imza atan R. Scott Gemmill gibi isimler eşlik etti.

Independent’in habere göre, panelde, ilk sezonu büyük ses getiren yapımların ikinci sezon sürecinde yaşadıkları baskılar ve beklentiler de gündeme geldi. Craig Mazin bu süreci şöyle özetledi:

“Bir dizinin ilk sezonunu yaparken, alevler içinde bir tepeden yuvarlanıyorsunuz ve hayatta kalmanız bile büyük başarı. Eğer dizi çıkarsa bu harika bir şey. İkinci sezonda ise beklentiler artıyor. Pek çok ders alıyorsunuz ama öğrendiğiniz derslerin kötü tarafı, artık o hataları yapamıyor olmanız. Bu da işin trajik kısmı.”

Mazin ayrıca, The Last of Us’ın ilk sezonunda video oyun uyarlamalarına dair beklentilerin son derece düşük olduğunu hatırlatarak, “Bu bizim avantajımızdı ama şimdi kendi işimizi zorlaştırdık” dedi.

“İnsanlar çok sert tepkiler veriyor”

Neil Druckmann ise, ikinci sezonun da tıpkı video oyununun ikinci bölümü gibi “korkutucu” olduğunu dile getirdi:

“Ne zaman tartışmalı bir hikaye yapma kararı alsak, insanlar çok sert tepkiler veriyor. Pedro Pascal’ın canlandırdığı Joel karakterinin ölümünde de öyle oldu.”

Mazin ise bu tepkilere esprili bir dille yanıt verdi:

“En çok aldığım şikayet, ‘Neden Pedro Pascal’ı öldürdünüz?’ oldu. Sürekli açıklamak zorunda kalıyorum: Biz Pedro’yu öldürmedik! Adam yaşıyor, gayet iyi durumda ve zaten başka her dizide, her filmde o var. Sorun nedir, anlamıyorum!”

Panelde ayrıca dizilerin kaç sezon süreceği, hikayelerin ne kadar önceden planlandığı gibi konular da konuşuldu. Paradise’ın yaratıcısı Dan Fogelman, projeyi baştan üç sezonluk planladığını ve böyle çalışmayı tercih ettiğini söyledi:

“Genelde kaç bölüm yapmak istediğimi bilirim. Sonra önemli dönüm noktalarını belirlerim: Burası birinci perde, burası ikinci perde, burası üçüncü. Bu şekilde ilerlemek şanslı bir durum ve aynı zamanda çok işe yarıyor, isterse 10 sezonluk bir iş olsun.”

Gecenin en dikkat çeken başlıklarından biri de başarılı bir dizi çekmenin, devam ettirmenin ve tüm bu sürecin altında ezilmemenin zorluklarıydı. Ancak ER ve NCIS: Los Angeles gibi dizilerde çalıştıktan sonra The Pitt’i yaratan R. Scott Gemmill, bu süreci çözmüş tek isim gibi görünüyordu. Bu da diğer senaristlerin imrenmesine neden oldu.

“Bu işi uzun zamandır yapıyorum ve günün sonunda çocukların hayatını kurtarmadığımı da düşünüyorum. Alt tarafı lanet olası bir dizi yapıyorum.”

 

 

 

 

ÇOK OKUNANLAR