Kaybedilecek yarışta jest: AK Parti Manisa’da aday çıkarmayacak
13 Haziran 2025

AK Parti Ferdi Zeyrek’in vefatının ardından Manisa’da yapılacak belediye başkanlığı seçiminde aday çıkarmayacağını duyurdu. Belediye Meclisi’nde azınlıkta olan AKP “CHP’nin adayına saygı göstereceğiz” diye açıklama yaptı. AK Parti tüm eleştirilere rağmen Belediye Meclisi’nde çoğunlukta olduğu Gaziosmanpaşa’da aday çıkartmıştı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek’in vefatı nedeniyle yapılacak başkanlık seçiminde AK Parti aday çıkarmama kararı aldı. Seçimin yapılacağı Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘nin 62, AK Parti’nin 14, MHP’nin ise 12 meclis üyesi bulunuyor.

AKP kazanacağı kesin olan Gaziosmanpaşa’da aday çıkardı ve Eray Karadeniz görevden tutuklanıp görevden alınan CHP’li Hakan Bahçetepe’nin yerine belediye başkanvekili seçildi.

Çoğunluk CHP’de

AK Parti Manisa İl Başkanı Süleyman Turgut, Ferdi Zeyrek’in vefatı nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılacak başkanlık seçiminde aday çıkarmayacaklarını duyurdu. 31 Mart 2024 seçimlerinde rekor oylar Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen CHP’li Ferdi Zeyrek’in vefatı nedeniyle yapılacak seçimlerde, Belediye Meclisi çoğunluğu CHP’de.

AK Parti Turgut’un açıklaması şöyle:

“AK Parti Manisa Teşkilatı, milletvekilleri, belediye başkanları ve meclis üyeleriyle aldığımız ortak karar doğrultusunda, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılacak başkanlık seçiminde aday çıkarmama kararı aldık. Aday çıkarmayacağımız bu seçimde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin göstereceği adaya saygı duyacağımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Bu tutumumuz, Manisa halkının ortaya koyduğu iradeye olan inancımızın ve siyaseti rekabetten çok millete hizmet yarışı olarak gören anlayışımızın bir tezahürüdür. Yeni seçilecek başkan kim olursa olsun, tıpkı Ferdi başkan döneminde olduğu gibi, Manisa’mızın ve hemşehrilerimizin faydasına olacak her türlü projeye ve hizmete ‘evet’ demeye devam edeceğiz.”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın toplam 26 sandalyesine karşılık 62 üyesi bulunan CHP’nin göstereceği adayın seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. AKP ve MHP’nin 88 kişilik Belediye Meclisi’nde çoğunluğu sağlama ihtimali bulunmuyor.

ÇOK OKUNANLAR