İran’a kim üzülüyordur?
16 Haziran 2025

Elimizi vicdanımıza koyup soralım: İsrail’in İran’ı bu şekilde vurmasına, ordusunun komuta kademesinden istihbaratına ve fizikçilerine kadar önde gelen isimleri evlerinde öldürmesine kim üzülüyordur?

Ben İranlıların bile tamamının ülkelerinin İsrail tarafından vuruluyor olmasını üzüntüyle karşıladığını düşünmüyorum. Elbette kızanlar çoktur ama kızmayan, hatta gizli gizli sevinenler de var İran’da.

Türkiye sert açıklamalar yapıyor ama İran’ın gerek füze kapasitesinin yok edilmesi gerekse nükleer silaha sahip olma ihtimalinin uzaklaşması son tahlilde Türkiye açısından hiç de kötü bir şey değil.

Suudi Arabistan, Irak gibi ülkeler İsrail’i kınıyorlar ama İran’ın zayıflaması onların da çok hoşuna gidiyor aslında.

Aynı şey Birleşik Arap Emirleri’nden Kuveyt ve Katar’a kadar bütün körfez ülkeleri için de geçerli. İran bu bölgede çok hayırla anılan bir ülke değil.

Saldıran tarafın İsrail olması da herkesin hoşuna gidiyor. Çünkü bu sayede çok daha rahat biçimde iki yüzlü davranabiliyor ülkeler, için için sevinirken saldırıyı da kınayabiliyorlar.

ÇOK OKUNANLAR