Meclis’te yerlerde sürüklenen avukat Yakup Şekip Okumuşoğlu’ymuş
19 Haziran 2025

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu ve zeytinliklerin madenciliğe olanak tanıyacak yasa tasarısının görüşmelerinde komisyonda çıkan arbedede yerlerde sürüklenen kişinin Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu Avukatı Yakup Şekip Okumuşoğlu olduğu ortaya çıktı.

AK Parti milletvekilleri tarafından Meclis’e sunulan ve madencilik faaliyetleri için zeytinliklerde kıyımın önünü açacağı endişesiyle tepkilerin odağı haline gelen kamun teklifi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Komisyon görüşmelerine ziyaretçi kabul edilmezken büyük bir arbede yaşandı.

Komisyonun yapılacağı salonun önünde çıkan arbedede yerde sürüklenen kişinin Barolar Birliği Çevre Komisyonu Avukatı Yakup Şekip Okumuşoğlu olduğu ortaya çıktı.

Yaşanan arbedede, Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu Avukatı Yakup Şekip Okumuşoğlu komisyondan zor kullanılarak dışarıya çıkarılırken Okumuşoğlu, o anları anlattı. “Bana tekme ve yumruk attılar.” ifadelerini kullanan Okumuşoğlu, “Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu üyesi olarak buraya geldik. Önceden de bilgi verildi fakat tarafımız komisyon salonuna kabul edilmedik. Dışarıda korumalar, memurlar bilemiyorum kimlerdir onlarla karşı karşıya geldik. En sonunda bizi yerlerde sürükleyerek koridorun dışına attılar. İçeride madenciler, hep beraber şirket temsilcileri yasalarını görüşüyorlar. Canları nasıl istiyorsa öyle bir yasa çıkartacaklar” söyleminde bulundu.

ÇOK OKUNANLAR