İBB’ye yönelik operasyon sonrası tutuklanan Medya A.Ş. yöneticisi Murat Ongun, metro projesine AB’den 60 milyon avro aktarıldığı iddialarına sert çıktı. Ongun, “Bu kadar büyük yalan olur mu? AB’nin tek kuruş katkısı yok” diyerek Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun da iddiaları yalanladığını belirtti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Medya A.Ş. yöneticisi Murat Ongun X hesabından bir paylaşım yaptı.
Ongun paylaşımında, Yeni Şafak, Akşam ve Türkiye gazetesinin manşetlerine yer verdi. İktidara yakın gazetelerin AB fonlarının metro kredisinde kullanıldığına yönelik iddialarını eleştirilen Ongun, “60 milyon avro metro kredisi buhar oldu’ diye yalan haber yaptılar. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu bile şaştı bu kadar büyük yalana” dedi.
Ongun, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun yaptığı açıklamaya da paylaşımında, “AB fonlarının kötüye kullanıldığına dair iddialar tamamen asılsız ve gerçeğe aykırıdır. Haberde iddia edilenin aksine, Avrupa Birliği’nin haberlerde bahsi geçen metro projesine ne 60 milyon Avro ne de daha küçük miktarlarda herhangi bir mali katkısı bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.