Fatih ve Eren Özmen Türkiye’de kalsaydı ne iş yapardı?
01 Temmuz 2025

Bugün bir haber var, Amerika’daki Sierra Nevada Corp.’un CEO’su ve kocasıyla birlikte büyük ortağı Eren Özmen ABD’nin en zengin kadınlar listesinde 8. sırada yer almış.

Sierra Nevada Corp. veya kısaltmasıyla SNC, her ikisi de Türkiye doğumlu olan ve üniversite sonrası eğitimleri için ABD’ye giden Fatih ve Eren Özmen’in tanıştığı şirketin adı.

O sıralar sadece 20 çalışanı olan bu küçük şirketi karı koca birlikte satın alıyorlar. 

1970’lerde Türkiye’de mühendislik eğitimi alırken bir yandan da milli forma giyen bir bisiklet sporcusu olan Fatih Özmen ABD’de elektrik/elektronik mühendisliği master eğitimini tamamladıktan sonra 1981’den, ileride eşi olacak Eren Özmen ise ABD’de iş idaresi master eğitimini (MBA) tamamladıktan sonra 1988’den itibaren şirkette çalışmaya başlıyor; ikili 1994’te çalıştıkları küçük şirketi satın alıyor.

SNC bugün Amerika’da savunma sanayiinden havacılığa ve son olarak uzay sanayisine kadar pek çok alanda faaliyet gösteren dev bir şirket ve Özmen çiftinin başarıları sahiden çok büyük.

İnsan karşısına böyle örnekler çıktığında kendine engel olamıyor, “Acaba Türkiye’de kalsalar veya master sonrası geri dönseler ne olurdu” diye merak ediyor.

Her ikisinin de Türkiye çapında başarılı olacaklarına bence kuşku yok ama SNC gibi bir dev yaratabilirler miydi acaba?

ÇOK OKUNANLAR