Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i, “terörsüz Türkiye” süreci TBMM’deki makamında ziyaret etti. Bir bölümü baş başa olan ve basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 45 dakika sürdü. Kalın’ın, PKK’nın silah bırakması ardından TBMM’de yaptığı siyasi parti turlarında en uzun görüşmesi Özel ile oldu.
MİT Başkanı İbrahim Kalın, Meclis’te grubu bulunan partileri “terörsüz Türkiye” süreciyle ilgili bilgi vermek için ziyaret gerçekleştiriyor.
Kalın, PKK’lı bir grubun silah bırakmasının ardından önce Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’u, daha sonra da MHP’den başlayarak Meclis’teki partileri ziyaret etmişti. Kalın’ın son durağı CHP oldu. CHP lideri Özgür Özel, Kalın’ı kapıda karşıladı.
Baş başa yapılan görüşme basına kapalı gerçekleşti. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından Özel ve Kalın, sunumun yapılacağı odaya geçti.
Buradaki görüşmede, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Namık Tan, Gökçe Gökçen, Murat Bakan ile Grup Başkanvekili Murat Emir yer aldı.
Kalın’ın ziyareti 1 saat 45 dk sürdü.
Kurtulmuş da CHP grubunu ziyaret etti
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise bugün CHP Grubu’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekilleri tarafından karşılandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yapılacak görüşmede, ‘Terörsüz Türkiye’ başlığı altında Meclis’te kurulması planlanan komisyonun çalışmaları ele alındı. Özel’in Meclis’teki makamında, basına kapalı gerçekleşengörüşme, 40 dakika sürdü.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesinde, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda TBMM’de kurulacak komisyonun çalışmalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
“Kalın’ın komisyondan beklentisi, eve dönüş yasası”
Halk TV yazarı İsmail Saymaz, MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın TBMM’deki parti ziyaretlerinde anlattığı beş aşamalı “Terörsüz Türkiye” planını aktardı.
Saymaz’ın belirttiğine göre Kalın, sürecin dördüncü basamak olan “silah bırakma” aşamasında olunduğunu, yıl sonuna dek örgütün tamamen silahsızlanmasının hedeflendiğini söyledi; ardından teslim olacak PKK üyeleri için “eve dönüş yasası” gereğine dikkat çekti.
Kalın’ın, komisyon çalışmalarına geniş katılım beklediği ve hukuki zeminin sağlanmasından sonra Kürt meselesinin siyasi boyutunun ele alınabileceğini vurguladığı belirtildi.