İsrail’in Tel Aviv kentinde Frishman Plajı’ndaki kadınlara ait soyunma kabinlerinde kadınları ve 13 yaşındaki bir kız çocuğunu gizlice görüntülediği iddiasıyla bir Türk Büyükelçiliği çalışanı gözaltına alındı.
The Times of Israel 29 yaşındaki zanlının adının Ömer Kosi olduğu açıklandı. Kosi, Tel Aviv Merkez Karakolu’na bağlı polis ekipleri ve sahil devriye birimleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Söz konusu haberlerde aktarılana göre İsrail polisi Türk Büyükelçiliği çalışanı olduğu belirtilen zanlının olay anında yakalandığını ve telefonunda müstehcen görüntüler bulunduğunu açıkladı.
Habere göre polis, olay yerinde yakalanan zanlının cep telefonunda müstehcen içerikler bulunduğunu ve görüntülerin bir kısmının plajdaki soyunma kabinlerinde çekildiğini doğruladı. Türkiye’nin diplomatik temsilciliğinin, zanlının büyükelçilik binasında ev hapsine alınması için talepte bulunduğu ancak bu talebin İsrail makamlarınca reddedildiği öne sürüldü.
Soruşturmanın devam ettiği belirtilirken, zanlının diplomatik statüsünün yasal süreci nasıl etkileyeceğinin belirsiz olduğu ifade edildi.