ABD Başkanı Donald Trump, cinsel istismar suçlamalarıyla gözaltına alınan ve 2019’da cezaevinde ölü bulunan Jeffrey Epstein’ın Karayipler’deki özel adasına davet edildiğini ancak daveti reddettiğini ve söz konusu adaya hiç gitmediğini söyledi.
İskoçya ziyareti sırasında basına konuşan Trump, “Adasına gitme ayrıcalığım hiç olmadı, daveti reddetmiştim. Bu, en iyi karar verdiğim anlardan biriydi” diye konuştu.
Epstein, ABD Virjin Adaları’ndaki özel adasında siyaset, iş ve eğlence dünyasından birçok tanınmış ismi ağırladı ve savcılara göre bu ada, çocukların cinsel istismarı ve insan ticareti faaliyetlerini gizlemek için kullanıldı.
Trump, Epstein’la 1990’lı ve 2000’li yılların başında sosyal çevrelerde zaman geçirdiğini doğrularken, Epstein’ın Trump’ın çalışanlarını işe almaya çalıştığını ve bu yüzden kendisinden uzaklaştığını belirtti.
Geçtiğimiz hafta Beyaz Saray İletişim Direktörü Steven Cheung da, Trump’ın Epstein’ı “sapık” olarak gördüğü için ilişkisini kestiğini söylemişti.
Trump, Epstein ile kendisinin yakın ilişkiler geliştirdiğine yönelik suçlamaların ve bu konudaki belgelerin paylaşılmasına dair baskının siyasi amaçlarla büyütüldüğünü savunarak, “Bu, abartılmış bir aldatmacadır. Eğer bu belgelerde bana dair bir şey olsaydı, Demokratlar geçen seçimde çoktan kullanırdı” ifadelerini kullandı.
Öte yandan uçuş kayıtlarına göre Trump’ın, Epstein’ın uçağıyla 1991-2005 yılları arasında en az altı kez seyahat ettiği öne sürülüyor. Trump ise Epstein’ın uçağına bindiğini reddediyor.