Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın baldızı da gözaltına alındı
31 Temmuz 2025

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalar kapsamında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan ve ‘etkin pişmanlık’ kapsamında verdiği ifadeyle tahliye olan iş insanı Aziz İhsan Aktaş’la ilgili yürütülen soruşturmada, tutuklu eski Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın eşinin kardeşi Çiğdem Yankılıç Kangal’ın gözaltına alındığı öğrenildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “suç örgütüne üye olmak”, “ihaleye fesat karıştırmak” ve “haksız mal edinme” suçlamalarıyla 17 Ocak 2025 tarihinde tutuklandı. Akpolat’la beraber, “örgüt lideri” olduğu iddia edilen Aziz İhsan Aktaş da tutuklandı. Akpolat ve Aktaş’ın da içinde olduğu 31 şüpheli, ‘suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘suç örgütüne üye olmak’, ‘rüşvet verme’, ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘edimin ifasına fesat karıştırma’ ve ‘mal varlığı değerlerini aklama’ iddialarıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Akpolat’ın tutukluluğu devam ederken Aziz İhsan Aktaş etkin pişmanlıktan faydalanarak serbest bırakılmıştı.

Gazeteci Dilek Yaman Demir’in aktardığına göre, Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın baldızı Çiğdem Yankılıç Kangal, gözaltına alındı.

ÇOK OKUNANLAR