Liverpool yıldızı Salah’tan UEFA’ya ‘Filistinli Pele cinayeti’ tepkisi
10 Ağustos 2025

Filistin’in eski milli takım oyuncusu Süleyman Al-Obaid, geçen çarşamba günü İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısında hayatını kaybetti. Liverpool’un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah “Filistinli Pele” lakaplı eski milli Süleyman Al-Obaid için UEFA tarafından yapılan veda paylaşımına tepki olarak “Bize nasıl, nerede ve neden öldüğünü anlatabilir misiniz?” paylaşımında bulundu.

 UEFA tarafından yapılan “Filistinli Pele Süleyman Al-Obaid’e veda. En karanlık zamanlarda bile sayısız çocuğa umut veren bir yetenek” şeklindeki paylaşıma Salah, Al-Obaid’nin İsrail saldırılarında öldürüldüğünün belirtilmemiş olması dolayısıyla “Bize nasıl, nerede ve neden öldüğünü anlatabilir misiniz?” şeklinde cevap verdi.

Filistin Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, “Eski milli takım oyuncusu Süleyman Al-Obaid, Gazze Şeridi’nde insani yardım beklerken işgal güçlerinin saldırısı sırasında şehit oldu” ifadeleri kullanılmıştı.

Gazze doğumlu, evli ve 5 çocuğu bulunan 41 yaşındaki Al-Obaid, Filistin futbolu tarihinin en parlak yıldızlarından biri olarak gösteriliyordu. Filistin Milli Takımı formasıyla 24 resmi maça çıkan eski futbolcu, 2 gol attı.

 

ÇOK OKUNANLAR