İZBAN seferleri eylem nedeniyle iptal edildi
18 Ağustos 2025

İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi’nde (İZBAN), seferlerin memurların gerçekleştireceği eylem nedeniyle bugün için iptal edildiği bildirildi.

Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi İzmir’de de demiryolu ulaşımını etkiledi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) personelinin eyleme katılması nedeniyle, İzmir Banliyö Sistemi’nde tüm seferler durduruldu. Alternatif toplu taşıma araçlarına yönelen vatandaşlar, duraklarda yoğunluğa neden oldu.

Sendika üyeleri 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işveren heyeti tekliflerini protesto etmek amacıyla bir günlük iş bıraktı.

TCDD personelinin de eyleme katılması nedeniyle İzmir Banliyö Sistemi’nde (İZBAN) tüm seferler durduruldu. Alternatif toplu taşıma araçlarına yönelen vatandaşlar, duraklarda yoğunluğa neden oldu.

İZBAN’ın X sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Memurların ülkemiz genelinde gerçekleştireceği bir günlük iş bırakma eylemi nedeniyle, 18 Ağustos 2025 pazartesi tüm gün boyunca seferlerimizi iptal etmek zorunda kaldığımızı önemle belirtiriz.”

ÇOK OKUNANLAR