Macron aradı, Erdoğan ‘Ukrayna için ev sahipliğine hazırız’ dedi
21 Ağustos 2025

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Fransa tarafının talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Fransa tarafının talebi üzerine bir görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Görüşmede Rusya-Ukrayna barış süreci ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna-Rusya savaşının adil bir barışla sonlandırılması için Türkiye’nin gayretlerinin sürdüğünü, Alaska ve Washington’daki temasları yakından takip ettiklerini belirtti.

Görüşmede Türkiye’nin Ukrayna ile Rusya arasındaki barış görüşmelerinde her türlü çabaya ev sahipliği yapmaya hazır olduğu belirtildi.

Erdoğan, Türkiye’nin Gazze’de ateşkesin sağlanması için gayret gösterdiğini, Gazze’yi işgal planına hız veren İsrail’in dizginlenmesinin şart olduğunu belirtti.

İki lider BM Zirvesi marjında New York’ta ele alınan konulara ilişkin ayrıntıları ele alma konusunda mutabık kaldı.

Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin Fransa ile iş birliğinin geliştirilmesine önem verdiğini ifade etti.

ÇOK OKUNANLAR