Mücahit Birinci ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldı
26 Ağustos 2025

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İBB soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’yi “yalan ifadeye zorladığı ve 2 milyon dolar para istediğini” iddia ettiği, AKP’den istifa eden avukat Mücahit Birinci, “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrıldı. 

AKP’den ayrılan ve hakkında Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilen avukat Mücahit Birinci’nin ifadesi alınmak üzere savcılıkta hazır bulundurulması için emniyete talimat verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya dair açıklaması şöyle:

“04.08.2025 tarihinde bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında yapılan yayınlar ve paylaşımlar sonrasında, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan 2024/228233 sayılı soruşturma kapsamında hakkında soruşturma yapılan tutuklu şüphelilerden ile avukat Mücahit BİRİNCİ arasında cezaevinde gerçekleştirdiği belirtilen görüşme süreci ve içeriği ile ilgili iddialara ilişkin araştırma yapılması amacıyla başlatılan resen soruşturmaya esas olmak üzere şüphelinin avukat olması nedeniyle Soruşturma İzni Talebinde bulunulmuş ve Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilmiş olup, Bu kapsamda şüpheli Mücahit BİRİNCİ’nin şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır bulundurulması için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılmıştır.“

 AKP disipline sevk etti, istifa etti

Re’sen başlatılan soruşturmanın ardından Özel’den ve Kapki’den şikâyetçi olan Birinci, AKP’den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş ancak disiplin işlemleri başlamadan partiden istifa ettiğini duyurmuştu.

Birinci, “Teşkilatın her kademesinde görev yapan bir partili olarak, gördüğüm lüzum üzerine, mensubiyetiyle gurur duyduğum parti üyeliğimden ve aktif siyasetten istifa ettiğimi kamuoyuna saygı ile bildiriyorum. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızı bir baba dostu, büyük bir Lider, benim penceremden Müminlerin Emini olarak görmeye devam edeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

ÇOK OKUNANLAR