Manavgat’ta turistlerin gözde mekanıydı: Otel devi iflasın eşiğinde
01 Eylül 2025

Uzun yıllardır Antalya’nın Manavgat bölgesinde turizmin önemli markalarından biri haline gelen Side Turistik İşletmeleri A.Ş. mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulundu.

Alanya Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin başvurusunu değerlendirerek 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme, işletmenin rehin tesis etmesi, kefil olması, taşınmaz ve tesislerini devretmesi ya da karşılıksız tasarruflarda bulunmasını tedbiren yasakladı. Ayrıca, şirketin keşide ettiği çekler (Bir ödeme aracı olan çeki düzenlemek/yazmak/imzalamak) için geçici mühlet şerhi işlenecek, takip ve haciz işlemleri ise ihtiyati tedbir kapsamında durdurulacak.

Konkordatonun başarıya ulaşıp ulaşamayacağının incelenmesi amacıyla 3 uzman isim konkordato komiseri olarak görevlendirildi. Alacaklıların ise ilandan itibaren 7 gün içinde itiraz haklarını kullanabilecekleri belirtildi.

 

ÇOK OKUNANLAR