ABD’li yönetmen Woody Allen, ABD Başkanı Donald Trump’ı yine bir filminde oynatmak istediğini söyledi: “Çok iyi bir oyuncu.”
İkili, Allen’ın 1998 yapımı filmi ‘Şöhret’te (Celebrity) birlikte çalışmış, filmde kendisini oynayan (zengin bir emlakçı) Trump, Manhattan’ın ikonik Aziz Patrick Katedrali’ni yıkarak yerine ‘güzel’ bir ofis bloğu inşa etme planlarını anlatmıştı.
‘Keşke onu şimdi yönetebilseydim‘
ABD’li sunucu Bill Maher’e konuşan Allen’a podcast olarak yayınlanan söyleşide Trump destekçisi olup olmadığı soruldu. yönetmen şu yanıtı verdi:
“Hayır, Trumpçı değilim. Trump’ı yönettiğini söyleyebilecek birkaç kişiden biriyim. Trump’ı ‘Şöhret’te yönetmiştim. Onunla çalışmak bir zevkti ve çok iyi bir aktördü.
Çok nazikti, görevini eksiksiz yerine getirdi, her şeyi doğru yaptı ve gösteri dünyasına doğuştan yatkın biriydi. Keşke şimdi onu yönetebilseydim. Şimdi başkan olduğu için onu yönetmeme izin verseydi, sanırım harikalar yaratabilirdim.
Ben bir Demokratım. Kamala Harris’e oy verdim. Onunla çoğu konuda, belki yüzde 95, hatta yüzde 99 oranında aynı fikirde değilim ama bir oyuncu olarak çok iyiydi.
Son derece ikna ediciydi ve karizmatik bir havası vardı. Politikaya atılmak istemesine şaşırdım.“
ABD başkanı birden fazla filmde kendi ismiyle kısa rollerde yer aldı. O filmler arasında Chris Columbus’un yönettiği ‘Evde Tek Başına 2: New York’ta Kaybolmak’ da var.