Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara ilişkin son bilgiler paylaşıldı.
Gazze’de son 24 saatte 1’i çocuk 7 Filistinlinin daha açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.
Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten bu yana açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısının 142’si çocuk olmak üzere 411’e yükseldiği kaydedildi.
Birleşmiş Milletlerin (BM) desteklediği Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırmasının (IPC) Gazze kentinde kıtlık ilan ettiği 22 Ağustos’tan bu yana 27’si çocuk 133 kişinin açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdiği ifade edildi.
IPC, Gazze kentinde “kıtlık durumu” ilan ederek, bunun eylül sonuna kadar Gazze Şeridi’nin Deyr el-Belah ve Han Yunus kentlerine yayılabileceğini bildirmişti.
Son 24 saatte 72 Filistinli hayatını kaybetti
Öte yandan yapılan açıklamada, son 24 saatte Gazze Şeridi’ndeki hastanelere 72 ölü ve 356 yaralının getirildiği belirtildi.
İsrail ordusunun Gazze’de 19 Ocak’ta varılan ateşkesi bozarak 18 Mart’tan bu yana düzenlediği saldırılarda 12 bin 170 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 51 bin 818 kişinin yaralandığı kaydedildi.
İsrail-ABD güdümlü sözde yardım dağıtım noktalarında Filistinlilerin hedef alındığı sistematik saldırılarda 27 Mayıs’tan bu yana öldürülenlerin sayısının 2 bin 465’e, yaralananların sayısının da 17 bin 948’e ulaştığı ifade edildi.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten beri düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının ise 64 bin 718’e, yaralıların sayısının 163 bin 859’a yükseldiği bildirildi.
Gazze Şeridi’nde enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu belirtiliyor.
Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Batı Şeria’da Filistinlilere ait araçları ateşe verdiFilistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyinden yapılan açıklamaya göre, saldırgan İsrailliler, Beytüllahim kentinin güneydoğusundaki el-Minya beldesinde Filistinlilere ait 2 aracı ateşe verdi.
Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Ramallah’ın kuzeyindeki Attar beldesine saldırdı.
Attar’da Filistinlilere ait bir aracı yakmaya çalışan ve aracın dışına zarar veren saldırgan İsrailliler, beldede duvarlara ırkçı yazılar yazdı.
Filistin haber ajansı WAFA’nın haberinde, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, İsrail ordusunun koruması altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği aktarıldı.
Gruplar halinde el-Meğaribe kapısından Mescid-i Aksa’nın avlusuna giren gaspçı İsraillilerin caminin avlusunda provokatif eylemlerde bulunduğu ve dini ritüeller gerçekleştirdiği kaydedildi.
Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi verilerine göre, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, ağustos ayında Filistinlilere ve mülklerine yönelik 431 saldırı gerçekleştirdi.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.