Pentagon’da ne oluyor: Hegseth 800 generali salı günü toplantıya çağırdı
28 Eylül 2025

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in dünyanın dört bir yanındaki yüzlerce Amerikalı general ve amirale acil toplanma emri vermesinin yankıları sürüyor.

Washington Post, salı günü Virginia eyaletinde bulunan Quantico’daki Marine Corps Üniversitesi’nde düzenlenecek toplantıya komuta pozisyonundaki general ve amirallerin davet edildiğini, konuşmanın odağında askeri disiplin, bakım/görünüş standartları ve yeni “savaşçı ruhu” vizyonunun bulunduğunu öne sürdü. Yaklaşık 800 general veya amiralden söz ediliyor.

Pentagon Sözcüsü Sean Parnell konuya ilişkin açıklamasında çağrıyı doğruladı, ayrıntı paylaşmadı. Toplantı emri, Hegseth’in Pentagon’da son zamanlarda büyük çaplı değişiklikler emretmesinin ardından gelirken bu değişiklikler arasında, üst düzey komutanlıkların kapsamlı bir şekilde birleştirilmesi yoluyla general subay sayısının yüzde 20 oranında azaltılması konusu da yer alıyor. Son anda gelen toplantı çağrısı nedeniyle dünyanın çeşitli yerlerindeki üst düzey komutanların planlarında değişiklik yapmak zorunda kaldığı belirtiliyor. Komutanlara yollanan toplantı mesajında fazla detayın yer almaması da merakı daha da arttırıyor.

 

ÇOK OKUNANLAR