Milyonlarca kullanıcısı olan, aralarında Canva, Roblox, Dualingo gibi uygulamaların olduğu bir dizi uygulama çöktü.
Milyonlarca kişi bugün internet tabanlı uygulamalar nedeni ile şok yaşadı. Dünya genelinde bugün bazı popüler uygulama ve oyunlarda erişim sorunları meydana geldi. Sorunun kaynağı olarak Amazon Web Services (AWS) gösteriliyor.
Kullanıcıların Down Detector sitesinde bildirdiği aksaklıklara göre, erişim problemi yaşanan uygulamalar şunlar:
Canva
Snapchat
Duolingo
Roblox
Fortnite
Ring
Zoom
Ne yaşadılar?
AWS kaynaklı arıza nedeniyle kullanıcılar söz konusu uygulamaları açmakta zorlanıyor veya düzgün çalıştıramıyor. Sorunun saatiyle 10:00’da başladığı belirtiliyor.
Canva yetkilileri konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
“Şu anda Canva uygulamasının çalışmasını etkileyen sorunlarla karşı karşıyayız. Ekibimiz sorunu araştırıyor ve uygulamayı en kısa sürede erişilebilir hâle getirmeye çalışıyor.”