CHP Lideri Özgür Özel, İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik casusluk soruşturmasındaki veri iddialarına vatandaşların e-devlet bilgilerinin internette sızdırıldığını hatırlatarak yanıt verdi. Özel bu olay nedeniyle de Hakan Fidan ile İbrahim Kalın’ın aralarının ‘bozuk’ olduğunu söyledi.
Vatandaşların e-devlet bilgileri panel adı altında platformlarda satıldı. Telegram gibi sosyal medya uygulamalarda hackerler vatandaşın bilgilerini paralel bir e-devlet sistemi kurarak sattı.
Ardından verileri çalanlara yönelik operasyonlar düzenlendi ve davalar açıldı. Bugün de İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında ‘Casusluk’ soruşturması başlatıldı.
2019 seçimlerinde seçmen bilgisinin yurt dışındaki ülkelere satıldığı iddia edildi. Bu soruşturmanın ana unsuru olarak ifade edildi.
Genel Başkanı Özgür Özel de soruşturma hakkında ilk kez yorumda bulundu. Özel, iddiaların mesnetsiz olduğunu ifade etti. Özel, AKP iktidarı dönemindeki veri sızıntısını hatırlattı.
Vatandaşın TC kimlik NO’sundan sağlık ve tapu kayıtlarına kadar gele geçirildiğinin ayyuka çıktığını ve buna yönelik davalarda MİT’in bile taraf olduğunu söyledi.
Özel, Hakan Fidan’ın MİT Başkanlığı döneminde veri sızıntısı için harekete geçmediğini fakat İbrahim Kalın’ın göreve gelir gelmez bu konunun üzerine gittiğini söyledi.
Özel, bu nedenle de Fidan ile Kalın’ın aralarının bozuk olduğunu söyledi.
Özel şunları ifade etti:
“Neden casusluk diyormuş arkadaşlar? Arkadaşlar lütfen açın 23. Ağır Ceza, 28. Ankara Ağır Ceza, 33. Ankara Ağır Ceza ve 27. Ankara İdare Mahkemesi’ndeki davalara bir bakın. Bilhassa 28’incisinin tarafı MİT’tir. Hakan Fidan zamanında MİT’in, eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığı’nın, Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı’nın vatandaşlık hizmetlerinin, yani herkesin nüfus bilgileri, bunun yanında SGK‘nın bütün bilgileri çalınmıştır.
Hakan Fidan döneminde çalınmıştır. Hakan Fidan bunun üstüne gitmeye korkmuştur üstüne kalacağını bildiği için. İbrahim Kalın gelince yaptığı ilk iş, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermektir. Araları da o yüzden bozuktur zaten. Hakan Fidan bu ülkenin bütün değerli bilgilerini çaldırdı. Söylediğim mahkemelerdeki dosyalara bakarsanız, bu bilgilerin tamamının, örneğin böyle isim isim veriyor neyse, kimseye yol göstermeyelim. Halen daha erişimde olan bazı yerlerde bu bilgiler satılıyor arkadaşlar. Hepimizin bilgisi. Sayın Erdoğan’ın TC numarası bile konu olmadı mı arkadaşlar? Sayın Erdoğan’ın TC numarasına kadar çaldırdılar. Hepimizin TC’sini çaldırdılar. Hepimizin sağlık bilgilerini, sosyal güvenlik bilgilerini… Gelir idaresinin bilgileri çalındı. Hepimizin vergi bilgileri, gelir bilgileri yabancı hacker’ların elinde.

