Çocuk mahkemesinde büyükler savaştı: Ankara Adliyesi’nde beş kişi bıçaklandı
27 Kasım 2025

Ankara’da yargı dağıtılan adliye binasının önü, öğle saatlerinde kanlı bir hesaplaşmaya sahne oldu. Çocuk mahkemesinde görülen bir davanın tarafları arasında başlayan gerginlik, duruşma salonundan sokağa taştı. Bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada 5 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, öğle saatlerinde Adliyesi Ticaret, Aile, Tüketici ve Çocuk Mahkemeleri Ek Binası önünde meydana geldi. İddiaya göre, çocuk mahkemesinde görülen bir dava için adliyeye gelen iki taraf arasında duruşma sırasında sözlü tartışma yaşandı. Mahkeme salonundaki gerginlik, duruşmanın bitmesiyle birlikte bina dışına taşındı. İki aile, adliye binası önünde karşı karşıya gelince tartışma yerini şiddetli bir kavgaya bıraktı.

Tarafların birbirine acımasızca saldırdığı kavgada bıçaklar ve sopalar çekildi. Ortalığın savaş alanına döndüğü olayda Necati D., Necat D., Adem A., Cavit D. ve (aynı isimli diğer) Cavit D. aldıkları bıçak darbeleriyle yaralandı. Olayı gören vatandaşların ve çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerine hızla intikal eden polis ekipleri, kavgaya müdahale ederek tarafları güçlükle ayırdı. Sağlık ekipleri ise kanlar içinde kalan yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar daha sonra ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri, olaya karıştıktan sonra kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

ÇOK OKUNANLAR