İBB davasında ilk duruşma tarihi kaosu
27 Kasım 2025

İddianamenin kabul edilmesiyle birlikte tensip zaptının düzenlenmesi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte toplamda 407 sanıklı davanın tarihinin belli olması beklenirken bugün itibariyle UYAP sisteminde tensip zaptının hazırlandığı duruşma tarihi olarak 18 Aralık 2025 saat 13:45 olarak belirlendiği duyuruldu.

Ancak birkaç dakika sonra “duruşma iptal edilmesi” başlıklı bir bildiriyle o tarihte verilen 2025/318 sayılı İBB davasının 18.12.2025 tarihinde iptal edilen bir bildiri yayımlandı.

Başsavcılık açıklamasında ise, “İmamoğlu Suç Örgütü’ne dair iddianameye ilişkin İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi henüz tensip işlemi yapmamıştır. Yalnızca iddianamenin kabulü kararı verilmiştir. Duruşma tarihi verildiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır” dendi.

İBB Davası avukatlarından Hüseyin Ersöz duruşma iptal edilmesiyle ilgili bildiriye ilişkin X üzerinden yaptığı paylaşımda “Celse uygulaması üzerinden anlık bir “duruşma günü iptal bilgilendirmesi” yapıldı. Bu hatalı bir işlemden de kaynaklanıyor olabilir. Henüz kesin bir bilgiye bizler de ulaşabilmiş değiliz. Mahkeme Yazı İşleri Müdürlüğü’nden öğrenmeye çalışıyoruz” dedi.

 

ÇOK OKUNANLAR