İddia: Erdoğan iki milletvekiline konuşma yasağı koydu
18 Şubat 2026

Medya stratejisinde köklü değişikliğe gitmeye hazırlanan AK Parti aldığı kararla tartışma programlarında yandaş gazetecilerden ziyade AK Partili milletvekillerinin yer almasını tercih etmişti. 

AK Parti’nin kararı iktidara yakın gazeteciler arasında tartışmalara sebep oldu, milletvekillerinin peş peşe pot kırması söz konusu düşüncenin yeniden gözden geçirilmesine yol açtı.

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır en düşük emekli maaşının 20 bin TL olmasını yetersiz bulanlara sitem ederek “Emekli maaşı 20 bin TL deyip tepiniyorlar. Kardeşim sen İsviçre’de yaşamıyorsun. Etrafında Yunanistan, Ermenistan, Suriye var” demişti. 

Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Erdoğan’ı överken toplumun geniş kitlelerini ayrıştıran ve partiye tepki gösterilmesine neden olan Çakır’ın açıklamaları AK Parti içinde de büyük rahatsızlığa neden oldu, Çakır’ın basına açıklama yapması Erdoğan’ın talimatıyla resmen yasaklandı. 

İddiaya göre bir başka konuşma yasağı getirilen isim ise 500 bin TL maaş ile geçinemediğini söyleyen AKP’nin Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan oldu. 

Özcan katıldığı bir etkinlikte harcamalarının çok yüksek olduğunu belirterek “Şöyle söyleyeyim; ben emekli maaşımla milletvekili maaşımı sana vereceğim, sen de gel bunları bir ay içerisinde idare et, yap. Meclis’te yemeklerin hepsine zam yaptılar! Sizin yüzünüzden zamlı yiyoruz. Beş defa zam yaptılar” demişti. 

Özcan’ın açıklamaları sosyal medyada tepki toplamış, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Özcan’ın sözlerine tepki göstererek “Yeterince şamarı yedi, sözlerine pişman oldu” ifadelerini kullanmıştı. 

ÇOK OKUNANLAR