Helal sana Zaniolo!
08 Şubat 2025

Galatasaray’dan Fiorentina’ya transferi hafta başında duyurulan Niccolo Zaniolo dün 17 numaralı formasıyla basının karşısına çıktı ve bu numarayı seçme nedenini açıkladı.

Zaniolo, Şubat 2023’te İtalyan Serie A takımlardan Roma’dan Galatasaray’a geçmişti. 6 Şubat depremlerinden iki gün sonra resmileşen transfer sonrası Zaniolo, depremde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Muhammed Emin Özkan’ı anan bir paylaşım yapmıştı.

Zaniolo, kendisi için sosyal medyada sevinçli bir video paylaşan Muhammed Emin Özkan anısına Galatasaray’da forma numarası olarak 17’yi seçmişti.

Dün Fiorentina’nın Floransa’daki tesislerinde basın toplantısına çıkan Zaniolo, burada da 17 numaralı forma ile poz verdi. Bir gazetecinin neden bu numarayı seçtiğini sorması üzerine şunları söyledi:

“Türkiye’ye, Galatasaray’a gittiğimde bir genç bana yazmıştı. Hemen sonra depremde hayatını kaybetti ve babası bana oğlunun en sevdiği numara olan 17 numaralı formayı alıp alamayacağımı sordu. Ondan sonra bu numarayı aldım ve benimle kaldı.”

Galatasaray’ın 22 Şubat 2023’te sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Zaniolo ile Muhammed Emin Özkan’ın babası bir arada görülüyordu. Kulüp, “Depremde hayatını kaybeden taraftarımız Muhammed Emin Özkan’ın babası Doğan Özkan’ı Antalya’da kamp yaptığımız otelde ağırladık. 17 yaşında vefat eden genç taraftarımızın anısına 17 numaralı formayı giyecek olan Nicolò Zaniolo, Doğan Özkan’a imzalı formasını hediye etti” demişti.

Zaniolo’nun Fiorentina’da da aynı numarayla oynamayı seçmesi İtalya basınında da haberlere konu oldu.

La Gazzetta dello Sport internet sitesinde haberi, “Zaniolo ve hayatını kaybeden çocuk: 17 numaralı formayı seçme nedenim” başlığıyla yayımladı.

Tuttosport da “Zaniolo ve 17 numaralı forma: Türkiye’deki depremde hayatını kaybeden bir çocuğu anmak için seçtim” başlığını kullandı.

Fiorentina kulübünün bu formayla yaptığı paylaşımına sosyal medyada çok sayıda Türkçe yanıt geldi.

İtalya’nın Türkiye Büyükelçiliği de kulübün paylaşımını “Fiorentina’nın yeni futbolcusu Niccolò Zaniolo, “Türkiye’deki depremde hayatını kaybeden bir çocuk için 17 numaralı formayı seçtim. Babasına söz vermiştim.” ifadesinde bulundu. Teşekkürler, Niccolò!” mesajıyla yayımladı.

Galatasaray geçen Pazartesi günü Zaniolo’nun Fiorentina’ya transferini resmen duyurmuştu. Futbolcunun Atalanta Bergamasca ile geçici transfer sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedilerek Fiorentina’ya geçici transfer edildiği açıklanmıştı. Kulübün açıklamasına göre transfer anlaşmasında satın alma opsiyonu da açık tutuldu.

Fiorentina’nın Galatasaray’a 2024-2025 sezonu kalan süresi için 3.2 milyon euro geçici transfer bedeli ödeyeceği, satın alma opsiyon bedelinin ise 15.5 milyon euro olduğu açıklandı.

ÇOK OKUNANLAR