Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla başlayan siyasi gerginlik, iktidar ile muhalefet arasında ağız dalaşıyla devam ediyor.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik dün tam da bu konuda açıklamalarda bulundu. Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Maalesef CHP Genel Başkanı’nın konuşmaları bir siyasetçi konuşmaları olarak adlandırılamayacak noktadadır. Bir siyasetçi konuşması olarak adlandırmak mümkün değil. CHP Genel Başkanı’nın bir siyasi vesayet altında olduğu net bir şekilde görülüyor. Gündemi kendi kurultay sürecinin parçası yapıyor. Protesto hakkını kullananları da istismar ediyor. Süreci siyasi amaca malzeme etme çabası var.
CHP meseleyi yönetememiştir. Özgür Özel enerjisini partisinin içine yöneltsin. Yolsuzluk iddiası CHP içinden geldi. Bizim üzerimizden konuşmayı bıraksın. Özel’in kullandığı dil son derece zehirli bir dildir. Cumhurbaşkanımıza söylediklerini Esad’a söylememiştir.
Özel, konuşmalarının doğurduğu sonucu yönetemedi. Siyasi açıdan doğru olmayan ifadeler kullandı. Alenen bir takım şirketleri hedef göstererek kutuplaşmanın telif haklarının kimde olduğunu bir kere daha gösterdiler. Boykot halkı kutuplaştırmanın aracıdır. İsrail’den örnek veren birileri var. Boykot çağrısına karşı çıkmamızı bunla mukayese edenler var. İsrail’e boykotumuz soykırıma karşıydı. Yaptığımız boykotla mukayese edilmesi akıl dışıdır.
Gelinen noktada CHP Genel Başkanı İngiltere’den yeterince destek bulamadığı için kırgınlığını ifade ediyor. Bu bütün ülkenin gözünün önünde gerçekleşiyor. Bugün CHP Genel Başkanı başka bir ülkenin desteği olmayınca terk edilmiş hissediyor. Bunu vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum.
Özgür Özel, sürekli İstanbul Başsavcısı’nı hedef alıyor. Sürecin tehditle yürütülmesi yetersizliğin işareti. İstanbul Valisi’ni ve İstanbul Emniyet Müdürü’nü provokasyonla suçluyorlar. Güvenliği sağlamaya çalışan emniyet hedef gösterildi. Demokratik protesto ile vandallık yapmak farklıdır. Vandallığa geçit yok, şiddete müsamaha gösterilemez. Sürecin böyle sürmesi CHP’ye zarar verir.
Özel, boykotla toplumu ikiye bölüyor. Özel’e kalsa kimin nereden kitap alacağını söyleyecek. Kimin nereden kahve içeceğini söyleyecek. Kahve üzerinden toplumda kutuplaşma yaratıyorlar. “