Geride bıraktığımız haftasonu bütün Hıristiyan alemi için Paskalya bayramıydı. İstanbul’da Fener Patrikanesinde de cumartesi gece yarısı saat 00.00’da çanlar çalındı, gelenek olduğu üzere mumlar yakıldı.
İstanbul – Fatih’te bulunan Fener Rum Patrikhanesi Aya Yorgi Kilisesi’nde gerçekleştirilen programda dualar ve ilahiler okundu.
Patrik Bartholomeos’un yönettiği ayine Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Konstantinos Koutras da katıldı.
Patrikhane bahçesinde devam eden ayinde saat 00:00’da Fener Rum Patrikhanesi ve kilisedeki ışıklar söndürülerek çanlar çalındı.
Katılımcılar Hz. İsa’nın yeniden dirilişini sembolize eden mumları yakarak ayine eşlik etti. Bir İstanbul geleneğiyle kilisede yaktığı mumu evine kadar söndürmeden getirmeyi başaranların dileklerinin yerine geleceğine inanıldı.