TRT sabah kuşağında tuhaf bir konuk: Depremde 35 kişinin öldüğü binadan ötürü yargılanıyor
14 Mayıs 2025

Kahramanmaraş depreminde 35 kişinin öldüğü Manolya Apartmanı davasında yargılanan Atilla Kanbur, TRT’de sabah programına çıkarıldı.

MADO’nun da ortağı olan Atilla Kanbur, TRT’deki ‘Alişan İle Hayata Gülümse’ programının Kahramanmaraş temalı dünkü yayınında Maraş dondurmasını tanıttı.

Kahramanmaraş başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kanbur için beş sanıkla beraber ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Davada Manolya Sitesi’nin A Blok’un altındaki Tarhanacı Kafe’nin duvarlarının kaldırılıp ilave kat eklendiği, bunun da depremde binanın yıkılmasında etken olduğu belirtiliyordu. Tarhanacı Kafe’nin sahiplerinden Atilla Kanbur dahil altı sanık tutuksuz yargılanıyor. Sanıklar arasında MADO’nun diğer ortaklarından Mehmet Sait Kanbur da var.

Atilla Kanbur, mahkemede ‘işletmeye hiç gitmediğini, binaya yapılan eklentiyi kimin yaptığını bilmediğini’ söylemişti. Kanbur ayrıca “Yeni bir bilirkişi raporu alındığında suçsuzluğum ortaya çıkacaktır” diyerek hakkındaki yurtdışı çıkış yasağının da kaldırılmasını talep etmişti.

ÇOK OKUNANLAR