‘Balya balya para’ Gaziosmanpaşa’dan değil arşivden çıktı
01 Haziran 2025

Bazı medya organlarında yer alan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik beşinci dalga operasyonları sırasında Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde yapılan aramada “Balya balya para çıktığı” iddiasının doğru olmadığı anlaşıldı. Arama anları diye servis edilen görüntülerin farklı bir operasyona ait arşiv görüntüsü olduğu öğrenildi.

31 Mayıs 2025 tarihinde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe hakkında verilen gözaltı kararı doğrultusunda belediye binasında kolluk kuvvetleri tarafından arama yapıldı. Söz konusu arama belediye başkanlık makam odasındaydı. Halk TV’nin belediye kaynaklarına dayandırdığı habere göre yapılan aramada suç unsuruna rastlanmadı. Bu durum kolluk güçlerince tutulan resmi arama tutanağına da açıkça geçirildi.

Ancak aramanın ardından bazı haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında “Makamda balya balya dolar bulunduğuna” dair iddialar yer aldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi bu haberlerin gerçek dışı ve kasıtlı olarak servis edildiğini belirterek kamuoyuna açıklamada bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamada haberlerde kullanılan kasa ve döviz görüntülerinin belediye binasında çekilmediği, farklı operasyonlara ait arşiv görüntülerinin manipülatif şekilde bu haberlere monte edildiği ifade edildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu tür mesnetsiz ve yanıltıcı iddialar karşısında tüm hukuki hakların kullanılacağını ve ilgili kişi ya da kurumlar hakkında yasal süreç başlatıldığını da duyurdu.

 

 

ÇOK OKUNANLAR