30 yıldır kayıptı, geçirdiği trafik kazasıyla bulundu!
26 Haziran 2025

Geçen hafta Akabe Mahallesi Fetih Caddesi üzerinde 18 yaşında bir kişinin kullandığı araç, yaya olarak yürüyen 55 yaşında hafif zihinsel engelli bir adama çarptı. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince yaralı şahıs için kimlik tespiti çalışması başlatıldı.

Yaralının bakımını üstlenen A.T. ile yapılan görüşmede şahsın yaklaşık 20 yıldır Konya’da yaşadığı, ailesine ulaşılamadığı, memleketinin Sivas ya da Tokat olabileceği ve bir kardeşinin olabileceği bilgisi alındı.  Yapılan araştırmalarda, kaza geçiren kişinin kardeşi olduğu değerlendirilen bir kişiye ulaşıldı.

Telefonla ulaşılan A.G., kardeşi E.G.’yi yaklaşık 30 yıldır aradıklarını ve mahkemeye gaiplik başvurusunda bulunduklarını belirtti.

Görüşme sırasında gönderilen fotoğraf ile kardeşini teşhis eden A.E., kazada yaralanan kişinin 1970 doğumlu, Sivas nüfusuna kayıtlı E.G. olduğunu doğruladı.

A.G., kardeşini teslim almak üzere İstanbul’dan Konya’ya geldi. Daha sonra iki kardeş İstanbul’a döndü.

ÇOK OKUNANLAR