Özlem Çerçioğlu Sabah’a konuştu: Özgür Özel bana iftira attı
17 Ağustos 2025

Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Çerçioğlu 14 Ağustos’ta CHP’den istifa ettiğini duyurmuş aynı gün AK Parti’ye katılmıştı. Transferin ardından belediye başkanı Yavuz Donat’a şunları söyledi:

* Kuşadası’ndan birkaç yazı/karar daha geldi… Hep aynı yönde… Mevzuata aykırı… Rant var… Reddettim… Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi kararı.

* Bekledim… Sabrettim… Aylarca… Saldırılar başladı… Yerel medya… Sözde gazeteciler… Hakaretler… Çirkin, ahlak dışı sözler… Bunları size tekrarlayamam… Çok ayıp.

‘Özgür Özel bana iftira attı’

Donat’ın “Aydın Büyükşehir, Aziz İhsan Aktaş’a bazı ihaleler vermiş… Rüşvet karşılığında… Bu konunun aslı esası, önü arkası nedir Özlem hanım?” sorusuna Çerçioğlu şöyle yanıt verdi:

“Yalan… Yalan… Yalan… Rüşvet diye bir şey yok. Adı geçen kişi bizden ihale aldı… Normal yoldan… Herkese açık ihale. Sonra… Rüşvet iddiaları çıktı… Ve yargı süreci başladı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı ve Danıştay takipsizlik kararı verdi… Tam bir yıl önce. Bu konuda kim, ne diyorsa doğru söylemiyor. Maalesef… Konunun esasını bilmediği için Sayın Özgür Özel de bana iftira attı. Ne diyeyim… Allah, insanı kuru iftiradan korusun.”

ÇOK OKUNANLAR