İstanbul’da ve Türkiye’nin pek çok yerinde kaldırımlar, “kilitli taş” adı verilen beton bloklarla yapılıyor. Yıllardır kullanılan bu malzeme ilk kez bir hırsızlığın konusu oldu. İstanbul Avcılar’da bir mahalleye kamyonlarıyla gelen hırsızlar, gündüz vakti kaldırımdaki taşları sökerek kamyonlarına yükleyip gittiler.
Hırsızlar bununla da yetinmedi. Bir hafta sonra yeniden Avcılar’ın Tahtakale Mahallesindeki Petunya Sokaka gelip yeniden kaldırıl taşlarını söktüler, kamyonlarına yükleyip gittiler.
Bir mahalledeki kaldırım taşlarının sökülmesi ve çalınmasından belediyenin haberi bile olmadı ama neyse ki, civardaki vatandaşlar kaldırım taşlarının sökülmesini cep telefonu kameralarıyla kaydetmişti, bunu sosyal medyaya koydular.
Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından harekete geçen Avcılar Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğüne ihbarda bulunarak ‘Kamu malı hırsızlığı’ olayına karışan şüphelilerin yakalanmasını istedi.
Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.