Şimşek kendisini örnek gösterdi: Ülkemizde fırsat eşitliği var
12 Eylül 2025

Mehmet Şimşek öğrencilere kendinden bahsetti: Ülkemizde fırsat eşitliği var

12/09/2025 12:59

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep’te Şahinbey Kongre Merkezi’ndeki ‘Çanakkale Gezileri Bilgilendirme Toplantısı’nda öğrencilerin karşısına çıktı, çocukluğunda köyünde elektrik olmadığını belirtti.

İçme suyunun kuyulardan sağlandığını ve tek odalı bir evde yaşayan dokuz çocuğun en küçüğü olduğunu anlatan bakan şunları söyledi:

* Son 20-25 yılda ülkemiz muazzam bir şekilde kalkındı ve gelişti. Ülkemizde fırsat eşitliği var. Ben Türkçeyi ilkokula başladıktan sonra öğrendim, tek kelime Türkçe bilmiyordum. Anne babam okuma fırsatı bulamamışlardı ve Türkçe bilmiyorlardı.

* Türkiye’de fırsat eşitliği olmasa benim gibi kardeşleriniz bugün buraya gelemezdi. Biz ülkemizle gurur duyuyoruz. Ülkemiz büyük bir başarı hikayesi ve fırsat eşitliği sağlamıştır.

* Sabırla çalışacağız. Nereden başladığınız önemli değil. Esas olan nereye yürüdüğünüzdür. Çanakkale’deki destanı yazanların hangi zorluklarla yazdığını göreceksiniz.

Gençlere bol kitap okumaları, sporla, sanatla uğraşmaları, yabancı dil öğrenmeleri, teknolojiye hakim olmalarını tavsiye eden Şimşek “Ama dijital bağımlı olmayın. Teknolojiye hakim olmak başka bir şey, dijital bağımlılık başka bir şeydir” dedi.

ÇOK OKUNANLAR