Gazeteci Sedat Bozkurt, PKK lideri Öcalan’ın adında ‘Türkiye’ geçen yeni bir siyasi parti kurma hazırlığında olduğunu öne sürdü. Bozkurt, “İçinde Türkiye olan bir yeni adla Öcalan, yeni bir parti kurma hazırlığında. Parti programını da kendisi kaleme alacakmış. Kafasındaki genel başkan ise doğal olarak Selahattin Demirtaş değil, Pervin Buldan” dedi.
Gazeteci Sedat Bozkurt kaleme aldığı yazıda PKK lideri Öcalan’ın yeni bir siyasi parti kuracağını belirtti. Bozkurt’un yazısı şöyle:
“HDP kapatılmıyor ama DEM kapatılacak gibi. İçinde Türkiye olan bir yeni adla Öcalan, yeni bir parti kurma hazırlığında. Parti programını da kendisi kaleme alacakmış. Bu bilgiler ikinci kaynaktan elde edilmiş kulis bilgileridir. Yeni parti Öcalan partisi olacak, yörüngesindeki, ona sahip çıkan parti değil. Kafasındaki genel başkan ise doğal olarak Selahattin Demirtaş değil, Pervin Buldan.
HDP kapatılmazsa ve Demirtaş dışarı çıkabilirse Öcalan da yeni partiyi kurarsa siyasetin Kürt cephesi de hayli hareketlenecek.
İnsanın aklına da gelmiyor değil, burayı da bölmeyi başaracaklar mı?”