Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılış töreninde çzeşitli konularda görüşlerini dile getirdi.
Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyleydi:
“Projelerimize her gün bir yenisini ekliyoruz. Tüm sabotaj girişimlerine rağmen İstanbullumuzu Türkiye Yüzyılı’na hazırlıyoruz.
Bu muhteşem şehri yeşilin bin bir tonuyla donatmanın heyecanını hep beraber yaşayacağız. Dev bir eseri daha milletimize kazandırmış olacağız. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Tıpkı insanlar gibi şehirlerin de ruhu vardır. Şehir bir insandır, ondan bir insan çehresi görülür. İnsanı şehir, şehri de insan olmadan tahayyül edemezsiniz.
Bunlar iç içe geçmiş kavramlardır. Sadece betondan ibaret bir şehir ruhsuz ve kimliksiz bir şehirdir. Bir şehri şehir yapan binalar yollar köprüler değildir. Bunlar tabii ki önemlidir tabii ki vazgeçilmezdir. Ama aslolan insandır insan. Oradaki insanın huzuru ve güvenliğidir. İnsan yaşadığı şehre bir değer katıyor. Eğer kişi yaşadığı şehri sadece kirletiyor sadece tüketiyorsa o kişi şehrine ihanet ediyor demektir.
Şehirlerimizin kime oy verdiğiyle ilgilenmiyoruz. 86 milyonun her bir ferdini birinci sınıf hizmetle buluşturmanın gayretindeyiz. Özellikle İstanbullumuzu iş bilmezlerin insafına terk etmiyoruz. Şunu herkes bilsin ki İstanbul bizim göz bebeğimizdir. “
