Yine tavuk döner: Ankara’da 154 kişi zehirlendi, dördü yoğun bakımda
28 Kasım 2025

Son zamanlarda neredeyse her gün birkaç ayrı yerden gelen toplu gıda zehirlenmesi haberlerinin arkasında aslında sadece sahtekarlık, kötü niyetli satıcılar yok, hayat pahalılığı ve enflasyondaki artış da var.

Tavuk döner Türkiye’de uzun yıllar önce icat edildi, halen de belki binlerce işletme her gün tavuk döner yapıp satıyor. Ama son birkaç aydır tavuk döner kaynaklı gıda zehirlenmelerinde gözle görülür bir artış var. Son olarak dün Ankara’da tam 154 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu. Hepsi de tavuk döner yemişti. İçlerinden dördünün durumu oldukça ağır ve onlar şu an yoğun bakımda.

İddiaya göre bu 154 kişinin tamamı aynı yemek şirketinden gelen tavuk döneri tükettiler. Yani bu toplu zehirlenmenin kaynağı bir tane.

Türkiye’nin dört bir yanından sadece toplu gıda zehirlenmesi vakalarına ilişkin haberler gelmiyor. Bir de yine ülkenin dört bir yanında bozuk, tarihi geçmiş tavuk eti stoklarının yakalandığına dair haberler geliyor. Daha bir gün önce Antalya’da tam 25 ton tarihi geçmiş ve bozulmuş tavuk eti yakaladı güvenlik güçleri. Yakalanmasa o tavuklar da bir dönercinin tezgahına girecek ve kim bilir kaç kişiyi zehirleyecekti.

Bu yaygın durumun arka planında gıda enflasyonundaki muazzam artış ve hayat pahalılığı var.

Et döner yerine tavuk döner zaten ucuz bir alternatif ama ucuzluğuna rağmen tavuk dönerin tüketiminde de azalma var, çünkü insanların gücü tavuk tüketmeye de yetmemeye başladı. Bu da tavuk döneri daha ucuzlatmak için bozuk et kullanımını arttırdı.

ÇOK OKUNANLAR