İnsan kaynakları uzmanları, ‘HR Towards 2030’ etkinliğinde bir araya geldi.
22 Ekim 2023

İstanbul’da düzenlenen ‘HR Towards 2030’ konferansında, insan kaynakları profesyonelleri bir araya geldi. Konferansta, İK’nın 2030 vizyonu ele alındı ve ‘Çalışan Gelişimi Gündemi 2023’ araştırmasının sonuçları açıklandı.

İstanbul’daki HR Towards 2030 konferansı, iş ve akademi dünyasının temsilcilerini bir araya getirdi. ETS Global ve HRdergi tarafından yapılan ‘Çalışan Gelişimi Gündemi 2023’ araştırmasının sonuçları da bu insan kaynakları etkinliğinde paylaşıldı. Etkinlikte iş dünyasının ve işgücünün dönüşümü ele alındı, değerlendirme süreci, kurumun ve adayın mutlu olacağı deneyimler ve iş dünyasının genç yeteneklerden beklentileri gibi konular tartışıldı.

HR Towards 2030 kapsamında düzenlenen panelde, akademinin iş dünyasının değişen beklentilerine nasıl yanıt verdiği ve işgücünün farklı yönlerde nasıl hazırlandığı ele alındı. Yükseköğretim kurumlarının öğrenci ve mezunları başarılı bir şekilde iş dünyasına yerleştirme sürecine nasıl yardımcı olabileceği de tartışıldı. Panelistler, akademi ile iş dünyası arasında güçlü bir köprü kurmayı ve işgücünün gereksinimlere uygun şekilde eğitilmesini sağlamayı hedefleyen bir iş birliğinin önemine vurgu yaptılar.

HR Towards 2030 kapsamında düzenlenen diğer panellerde ise ‘İş Dünyasındaki Dönüşüm’, ‘Yeni Nesil Değerlendirme Deneyimi’ ve ‘İş dünyası genç yeteneklerden ve akademi dünyasından neler bekliyor?’ konuları ele alındı. İş dünyasının hızla değişen ihtiyaçlarına uyum sağlama ve genç yetenekleri etkili bir şekilde iş dünyasına entegre etme gerekliliği vurgulandı. Rekabetin arttığı bir dönemde, iş dünyası ile eğitim kurumları arasındaki iş birliğinin geleceğin iş dünyasının şekillenmesinde kritik bir faktör olduğu belirtildi.

Araştırma sonuçlarına göre, İK liderlerinin çoğunluğu şirketlerinin 2030’un İK ihtiyaçlarına hazır olmadığını belirtiyor. Ayrıca, Z Kuşağı’nın gelecekte işgücünün büyük bir bölümünü oluşturması beklenirken, İK liderlerinin çoğunluğu henüz bu kuşağa hazır olmadıklarını ifade ediyor.

Araştırmaya göre, İK liderleri çalışanların çoklu dil becerilerinin önemli olduğu konusunda hemfikir. İşyerinde İngilizce yeterliliğinin bugün ve gelecekte önemli olacağı düşünülüyor ve global ölçekte geçerliliği olan bir testle bu yeterlilik ölçülmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. İK liderlerinin yeni mezunlardan beklediği özellikler arasında özgünlük, kişisel gelişime açıklık ve teknoloji bilgisi bulunurken, çoklu dil becerilerinin de önemi vurgulanıyor. İK liderleri için 2030 yolculuğunda dijital dönüşüm, çeviklik ve veri kavramları öne çıkıyor.