Başaklar bu hafta gururunuzu bir kenara koyun
19 Mart 2021

KOÇ (21 Mart-20 Nisan)
Sevgili Koç’lar entellektüelsiniz, Dünya’da neler olur bitiyor takip ediyorsunuz. New York Times gazetesinde başmakale okuyorsunuz. Buraya kadar çok güzel… Ancak yabancı basında çıkan karantina dönemi boşanmaları artırdı haberinden hareketle kendi çocuklarınızın evliliğinden şüphe duymanız yersiz. Her ziyaret ettiklerinde “Her şey yolunda mı çocuklar, bakın bize açılabilirsiniz” şeklindeki -aslında iyi niyetli lakin gayet gereksiz- sorularınız sorun olmaya başladı. Gelin şaşkın, damat mana veremiyor ve size yapılan her ziyaret sonrası çocukların evinde voltaj yükseliyor. Böyle giderse ziyaretler hızla azalacak. Siz en iyisi son model bir mutfak takımı hediye ederek havayı değiştirin.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)
Boğa’lar para işine daldı, vergiler, primler, indirimler, aflar furyası içinde -hesap kitap- değme bürokrata taş çıkartır bir ruh halinde yaşıyorlar. Bu arada you tube üzerindeki bir videoya milyon dolarlar verenler olması onları çileden çıkarıyor.  Sevgili Boğa bunları kafaya takma, yıldızlar paradan yana olumlu, sağlığına dikkat et yeter. Şu diş ağrısı tedavisini Covid kapabilirim  diye ertelemen hem seni sinirli yapıyor, hem de sevenlerini üzüyor. Diş hekimlerinin muayenehaneleri steril ortamlar, millet sıkıntıdan diş temizletmeye gidiyor. Haydi bir an evvel şu ağrıdan kurtul herkes rahatlasın. Bu kadar sinirli olman, herkesi gerdi; oysa pamuk gibi olduğun günleri biliyoruz ve hasretle anıyoruz.

İKİZLER (22 Mayıs-21 Haziran)
İkizler… Ah tatlı ikizler… Sizi anlamak için kendi  ikizi olmayan ama ikiz kardeşi olan biri lazım. (Fazla bilgi verdim neyse). Siz aşk aramıyorsunuz. Kafa dengi arkadaş arıyorsunuz aslında. Kafa dengi arkadaşı aşk zannedince ilk düğmesi yanlış iliklenen gömlek elbette eğri duruyor. Arkadaşlık ve aşk farklı şeyler. Evet dönüşebilir ama şu kadarını söyleyim; yıldırım aşkı diye bir şey vardır, kamyon çarpmış gibi olursun. Ama yıldırım kafa dengi yoktur. Siz anladınız, burası ikizler hanesi, uyumlu iki yıldınızın beraber dansı başka ; kara delik bambaşka… İkiziniz de aynı şekilde boşuna uyarmıyor.

YENGEÇ (22 Haziran-22 Temmuz)
Yengeç evcildir, kabuğuna çekilmeyi sever. Evinde otursun, çayını yudumlasın yanında kek yesin, bir de sevdiği dost sohbeti varsa keyfine diyecek olmaz. Lakin şartlar öyle bir duruma geldi ki Yengeç dahi isyan etti, kıskaçlarını çıkardı. Hanımlar büyük olasılıkla saçlarını kesecek -yıldızlar fiziki değişiklik diyor- internet üzerinden spor yapacak, sanal alışveriş çılgınlığına kadar varabilir iş. Ne yaparsa yapsın sonuçta küçük bir çılgınlık yapacaktır; mutlaka onaylayın, “Ne güzel olmuş” deyin. Yoksa vay halinize, bu durum geçici bir süre, siz de hoşgörülü olun.

ASLAN (23 Temmuz-23 Ağustos)
Güzel yüzlü kabarık saçlı, alımlı Aslan… Ha bir de egoist. Aslan kendini düşünür, “aslan payı” lafı boşuna çıkmamış. Bunu eleştirmek için söylemiyorum, gökyüzü onu öyle konumlandırmış, doğarken böyle doğuyorlar. Ama yiğidin hakkını verelim çok vefalıdır, çoluğu çocuğu topladı, aile büyüklerini ziyaret ediyor. Maske mesafe kuralını elden bırakmadığı gibi, annesi babası ikinci aşıyı da olunca Aslan rahatladı. Böylece aile değerlerinin kutsallığını, önemini çocuklarına aşılıyor. Bu hafta Aslanlar altın madalyayı kaptılar. Gerçi ayrılırken “Anne bu bibloyu ben alsam olur mu” sorusu yüzünden bir puan kırıyorum.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)
Başak kadınları dert üstü murad üstü. Gökyüzü pırıl pırıl. Nazar değmesin diyoruz. Ancak -teknik detaylara girmeyim- bir grup Başak erkeği, içi seni dışı beni yakar durumda kıvranıyor. Şirkette uzun vadeli kazançlara güvenerek kısa vade harcamalarda çoştular. Evdeki hesap çarşıya uymadı, şimdi kıvranıyorlar. Ağızlarını bıçak açmıyor ve eşleri tedirgin. Sevgili Başak; eşin aileden çok zengin -hayat müşterek iyi gün kötü gün lafı senin için de geçerli- maçoluğu bırak, bu durumu anlat. Göreceksin, anında çözülecek ve hanım “Ay derdin bu olsun” hepimiz telaşlandık diyerek sevinecek. Gurur yapma, zamanla telafi edeceğine şüphen olmasın, bu sıkıntı aşkın pekişmesi olarak dönecek.

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)
Terazi’nin dengesi kendine güvenden kaynaklanır. İşte bazen kendinize fazla güveniyorsunuz arkadaş… Arkadaş diyorum çünkü anlatacağım olayı gerçekten Terazi burcu ve mesleği psikolog olan bir arkadaşım yaşadı. Geçirdiği kalp krizini , “Panik ataktır birazdan geçer” diye yorumladı ve yoğun bakımda hayata döndü. Siz de her sıkıntınızı Covid yan etkisi olarak yorumluyor, sizi sevenlerin bütün ısrarına rağmen bir kontroldan geçmeyi red ediyorsunuz. “Hastaneye gitmem” defansı geçerli bir bahane gibi dursa da, pek ala muayenehaneye gidebilirsiniz. Hele bu kadar çok doktor arkadaşınız varken eve de çağırabilirsiniz. Şu kalp sıkışmasını hafife almaktan ve kendinizi kandırmaktan vazgeçin.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım)
Akrepler’in yıldız haritası birbirini ters etkileyen gezegen açılarıyla dolu. Bu falı kalbini kırdığınız insanlara -ben iyiyim mahalle kötü babından- yollayabilirsiniz. İşinizde gittikçe daha da önemli pozisyonlara yükselmek sizi sertleştirdi. Sertleşmek güçlü olmak anlamına gelmiyor, gerçek gücü elinde tutanlar babacan olur. Bir an evvel zirvelere  uyum sağlayın, her istediğiniz anında olmayabilir, insanlar hata yapabilir. Ve sonunda kabak sizin başınıza da patlayabilir. Hiç bir kapıyı bir daha çalamayacak kadar şiddetli çarparak odadan çıkma demişler. Akreplerin dört bir yanı ateş olduğunda ne yaptıkları malum, bir debriyaja basalım vites küçültelim lütfen. Gülümsemeniz özlendi.

YAY (23 Kasım-21 Aralık)
Yay NFT yatırımlara kafayı taktı. 10Haber’i takip ettiğiniz için biliyorsunuz, bir  Non-Fungible Token (Taklit edilemez varlık) çılgınlığı yaşanıyor. Mesela yaşgünü hediyesi olarak hayaliniz Playstation 5. Oysa size ateşte yakılmış ilk Playstation 5 videosunu yapay zeka tarafından orijinal tescilli videosunu hediye ediyorlar. Onun değeri milyon dolarları buluyor. “Ne yakıyorsunuz verin oynayalım” diyesi geliyor insanın, ama Dünya şu anda böyle dönüyor. Yay madem bu işlere meraklı; şu haberi verelim, ABD Başkanı Biden bu ay sona ermeden Ankara’yı arayacak. Bu kehanet doğru çıktığında orijinalini NFT olarak satışa sunacağız.

OĞLAK (22 Aralık-20 Ocak)
Sevgili Oğlak, Nasreddin Hoca mahlasıyla attığın tweetlerde, kendisine katil diyen Joe Biden’a Putin’in “Yansıtma yapıyorsun, tedavi ol” cevabına; “Yok ki birbiriniden farkınız” yorumunuzu sadece sizi çok seven arkadaşlarlarınız like’ladı. Resmi bir açıklama beklemeyin. Her iki lider de Corona’nın iş yaptığını gördükten sonra kimyasal silah üretiminde yeni arayışlara girdi. Ne olacak bu Dünya’nın hali? Bir ihtimal daha var. Biz Ay’a sert iniş yaparken Ay’ın yörüngesini değiştirirsek bütün Galaktik dengeyi alt üst eder, tarihe yeni bir yön verebiliriz. Yapmadığımız iş değil neticede…

KOVA (21 Ocak -18 Şubat)
Kova’lar 28 Mart günü Dolunay’a kadar kararlarını ertelesin. Sisler dağılacak gerçekler, ortaya çıkacak. Kova çok zekidir, ancak belirsizlik ortamından nefret eder, çünkü önünü net  görmediğinde karar alamaz. Bugüne kadar didinip kurduğum mis gibi hayatımı yeni bir macera uğruna bozup köpek balıklarıyla mı boğuşayım diye düşüne düşüne bir hal oldu. Şimdiden söyleyim, o suya atlayacak, köpekbalıklarıyla boğuşacak ve sizi çok güzel sürprizlerin beklediği karşı kıyıya varacaksınız. Kova su görünce dayanamaz, atlar, iyi de yüzer; kimse tutamaz.

BALIK (19 Şubat-20 Mart)
Sevgili Balık arkandan çok konuşuyorlar, detaycı, dediğim dedik bir tip diyorlar. Bunları biliyorsun ve kulak asmıyorsun; çok da iyi yapıyorsun. Bütün anlaşmaların en küçük punto yazılı maddelerinde en önemli detayların gizlendiğini hemen  fark ettin, tongaya düşmüyorsun. Çevrendeki herkesin senden öğreneceği çok şey var. En iyi dostların ise bu soğuk iş maskesinin altında ne kadar sıcak bir kalp ve eğlenceli bir ruh yattığını biliyor. Bunun da farkındasın, bu dönemi keyifle gülerek kapatacaksın, Balık’lar hayat size güzel. Havalar da ısınmaya başlayacak, keyfinize diyecek yok. Nazarlık takmayı ihmal etmeyin.