Suat Kılıç: Mazlumdan değil zalimden yana tavır takınıyorlar
13 Ekim 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İsrail’in haksız ve terörist saldırılarını sona erdirmesini beklediklerini söyledi. Kılıç, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve İngiltere gibi ülkelerin mazlumdan yana değil zalimden yana bir tavır takındığını belirtti. İsrail’in masum ve sivil halka yönelik saldırılarına son vermesi için baskı kurmalarını bu ülkelerden beklediklerini ifade etti. Kılıç ayrıca, İsrail’in Filistinli masum halka yönelik savaş suçu olan fosfor bombalarını kullanmasına da dikkat çekti.

Kılıç, İsrail’in terörist saldırılarına karşı tüm egemen güçlerin baskı kurmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Yarın Konya’da “Özgür Filistin” mitingi düzenleyeceklerini duyuran Kılıç, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin de İstanbul’da benzer bir miting gerçekleştireceğini belirtti. Tüm partilerin Filistin konusunda birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyen Kılıç, vatandaşları bu mitinglere katılmaya davet etti.

Kılıç ayrıca ekonomik sorunlara da değindi. İnsanların hayat pahalılığından şikayet ettiğini ve satın alma gücünün daraldığını söyleyen Kılıç, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 liraya yönelik tepkilerin arttığını belirtti. Hükümetin bir defaya mahsus vereceği 5 bin liranın soruna çözüm olmadığını ifade eden Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden emeklilerin problemlerini çözmek için adımlar atmalarını istedi.