İş ilanlarında %30’luk bir artış gözleniyor.
19 Ekim 2023

Yenibiriş Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa, insan kaynakları süreçlerindeki değişimleri ve iş ilanlarında yaşanan artışı değerlendirdi. Karaboğa, geleneksel mesleklerin değişeceğini ve yeni teknolojilere uyum sağlayabilen çalışanların daha başarılı olacağını belirtti. Ayrıca, küçük ölçekli firmaların iş ilanlarında yüzde 50’lik bir artış olduğunu söyledi. İK sektöründe dijitalleşmenin iş yapış süreçlerini hızlandırdığını ve doğru kişinin doğru işe yerleştirilmesini sağladığını vurgulayan Karaboğa, güncel yenilikleri takip ederek uygulamanın önemine dikkat çekti.

Karaboğa ayrıca, yaz dönemine kıyasla iş ilanlarında yaklaşık yüzde 50’lik bir artış olduğunu ifade etti. Okulların açılması ve insanların iş başvurularının artmasıyla şirketlerin daha heyecanlı göründüğünü belirtti. İş başvuru oranlarında da son zamanlarda yüzde 30-35’lik bir artış olduğunu söyleyen Karaboğa, insanların kendilerine en uygun işi bulmak için birden fazla şirkete başvurduklarını ifade etti.

Gelecekte yapay zeka odaklı teknolojilerin ve yeni mesleklerin ortaya çıkacağını öngören Karaboğa, Yenibiriş olarak işe alım süreçlerini hızlandırmak ve insanların iş deneyimlerini artırmak amacıyla yapay zeka destekli video mülakat teknolojileri geliştirdiklerini belirtti. Ayrıca, 8-9 Kasım tarihlerinde gerçekleştirecekleri Momentum’24 zirvesinde Türkiye’nin önde gelen iş insanlarının konuşmacı olarak yer alacağını duyurdu.