İstanbul Milletvekili Doğan Demir, kurucuları arasında yer aldığı Gelecek Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı. “Yaklaşık iki yıldır tüm uyarılara rağmen ortak bir alan oluşturulamadı” diyen Demir, mücadelesinin bağımsız olarak devam edeceğini belirtti. Bu istifayla bağımsız milletvekili sayısı 14’e yükseldi.
Doğan Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Gelecek Partisi’nden istifa ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
“19 Aralık 2019 tarihinde kurucuları arasında yer aldığım Gelecek Partisi’nden ayrıldığımı kamuoyunun bilgisine sunarım. Yaklaşık altı yıllık bu süre zarfında, Türkiye’yi il il, ilçe ilçe gezerek partimin başarılı olabilmesi; daha da önemlisi, milletimizi içine girdiği siyasi çıkmazdan çıkararak bir alternatif sunabilmek adına her kesimden insanla bir araya geldim. Demokrasi kültürümüzü güçlendirmek, hukukun üstünlüğünü, eşit ve adil bir yaşamı tesis etmek amacıyla çok uzun yollardan geçtik. Ancak geldiğimiz noktada sürdürülebilir bir siyasi zemin kalmadığından ve yaklaşık iki yıldır tüm uyarılarımıza rağmen ortak bir alan oluşturulamadığından bu ayrılığı gerekli gördüm. Tüm kurucu arkadaşlarıma, genel merkez yöneticilerine, teşkilatlarda emek veren üye ve gönüllülere teşekkürü bir borç bilirim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’ Başta milletvekili olarak görev yaptığım güzel İstanbul’umuz olmak üzere, ülkemiz ve aziz milletimizin geleceği için mücadelem devam ediyor ve edeceğim.”
Demir’in istifasıyla TBMM’deki bağımsız milletvekili sayısı 14’e yükseldi, Yeni Yol Grubu’nun milletvekili sayısı 21’e düştü.