Zehra Kınık’tan yeni talep: Parası neyse vereyim, hapis yatmayayım
15 Ağustos 2025

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık, 17 yaşındaki Batın Barlasçeki’nin ölümüne ve üç kişinin yaralanmasına neden olduğu kazada aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezasının iki kişinin şikâyetini geri çekmesi üzerine adli para cezasına çevrilmesini talep etti.

Zehra Kınık tarafından İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, TCK’nin 50’nci maddesi uyarınca sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, pişmanlığı ve suçun işleniş özelliklerinin dikkate alınarak hapis cezasının para cezasına çevrilmesi istendi.

BirGün’den İsmail Arı’nın göre, dilekçede, iki kişinin şikâyetinden vazgeçtiği belirtilerek, “TCK’nin 50’nci maddesi uyarınca taksirli suçlarda uzun süreli hapis cezaları, sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, pişmanlığı ve suçun işleniş özellikleri dikkate alınarak adli para cezasına çevrilebilir” ifadelerine yer verildi.

Şikâyetini çekenler ve devam eden dava

Geçen haftalarda, Barlasçeki’nin babası Serdal Barlasçeki’nin ardından kazada yaralanan motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk de şikâyetini geri çekti. Anne Hasret Doğan ise şikâyetinden vazgeçmediğini ve “en ağır cezayı alana kadar hukuk mücadelesini sürdüreceğini” açıkladı.

Kaza, 9 Temmuz 2024’te meydana geldi. Zehra Kınık, bir gece gözaltında tutulduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adli Tıp Kurumu raporunda Kınık’ın “asli kusurlu” olduğu belirtildi. Aile, süreç boyunca Kınık ailesinin kendilerine para teklif ettiğini iddia etti.

Mahkeme kararı ve ceza

26 Mayıs’ta görülen duruşmada Kınık’a 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Cezanın ertelenmesine veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verildi. Adli kontrol tedbirleri ve 2 yıl ehliyetine el konması uygulaması devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÇOK OKUNANLAR