17 yaşında çocuğu linç ettiler – Zeugma Müzesinde kayıp eserler – Serenay Sarıkaya’nın yüzü güldü

GÜNDEM

Tacize engel olmak isteyen Suriyeli linç edildi

Bursa’da üç gün önce Suriyeli bir kadına hakaret eden gruba engel olmaya çalışan 17 yaşındaki Suriyeli Hamza Ajan, dövülerek öldürüldü. Duvar’ın haberine göre olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı. Diken yazarı Murat Sevinç’in Hamza ile ilgili yazısı dün çok okundu.

Zeugma Mozaik Müzesi’nde 10 eser kayıp

Diyarbakır’a izinli olarak giden ve mobbinge maruz kaldığını öne sürerek ağabeyinin evinde intihar eden arkeolog Merve Kaçmış’ın görev yaptığı Gaziantep’teki Zeugma Mozaik Müzesi’nde, müfettişlerin yaptığı inceleme sonrası 10 eserin kaybolduğu ortaya çıktı. Soruşturmada, intihar eden arkeoloğun zimmetine alması istenen 8 bin 729 eser olduğu ve bu eserlerin 2 bin 433’ünün envanter kaydının bulunmadığı, daha önce zimmette görülen 10 eserin ise bulunmadığı belirlendi.

Doğumda bebeğin kafası koptu

Ankarada Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir hastanede 28 Ekim 2014’te normal doğuma alınan Seda Erin’in bebeği ters geldi. Doktorların müdahalesi sırasında bebeğin kafası koptu. Daha sonra ameliyatla anne rahminde kalan bebeğin kafası alındı. Erin çifti yaşanan olayın ardından hem hastane hem de doğuma giren doktor hakkında tazminat davası açtı. Hastanenin bağlı olduğu Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, “Hata ve kusur görülmemiştir, yapılanlar ilme ve fenne uygundur” savunması yaptı.

Van’da ceset sayısı 45’e ulaştı

Van’da, içinde kaçak göçmenlerin bulunduğu teknenin batmasının ardından bölgede arama çalışmaları sürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında 2’si çocuk, 5 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Van Gölü’nden çıkarılan toplam ceset sayısı 45’e ulaştı.

Manukyan’ın mirası mahkemelik

Genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın dev mirasına ortak olmak için oğlu Kerope Çilingir’e dava açan 36 kişi, bu defa nüfus kayıtlarının düzeltilmesi için mahkemeye başvurdu. Kerope Çilingir’in Manukyan’ın oğlu olmadığını iddia eden 36 kişi, nüfus kayıtlarının sahte olduğunu öne sürdü. Mahkeme ise Manukyan’ın yıllarca işlettiği geneleve ilişkin tüm kayıtların valilik ve İçişleri Bakanlığı’ndan istenmesine karar verdi.

Çöl sıcağına hazır olun

Libya çölleri üzerinden gelmesi beklenen sıcak hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına alacak. Pazar gününden itibaren ülkenin doğu kesimleri, İç Anadolu Bölgesi ve Akdeniz’de sıcaklıkların artması bekleniyor. İstanbul’da pazartesi sağanak yağış görülebilir. Pazar günü ve sonrasında ise İzmir, Muğla, Denizli, Antalya, Ankara 37-40 derecelere çıkacak.

Maskesiz gencin testi pozitif çıktı

Aydın’da önceki gün maske takmadığı için polis tarafından para cezası uygulanan 23 yaşındaki O.A, dün yaptırdığı test sonrası Covid-19’a yakalandığını öğrendi.

İki uluslararası suçlu yakalandı

İrlanda’da işlediği bir cinayet nedeniyle Interpol tarafından aranan kişi Aydın’ın Kuşadası’nda,  DEAŞ üyesi olduğu suçlamasıyla kırmızı bülten ile aranan Fransa vatandaşı O.G. ise Kilis’te MİT ve polisin ortak operasyonuyla Suriye’den Türkiye’ye geçiş yaptığı sırada yakalandı.

EKONOMİ

Milli otomobil fabrikasına temel atılıyor

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) yerli otomobil üreteceği fabrikanın temeli bugün atılıyor. Bursa’nın Gemlik ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait araziye kurulacak fabrika için temel atma töreni Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak. Tesisin 22 milyar TL’ye mal olması bekleniyor. Yıllık üretim kapasitesi 175 bin olacak.

Erdoğan’dan kıdem tazminatında geri adım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kıdem tazminatı bu şekliyle adil değil” dedi ve ekledi: “Bu yeni döneme aktarılan bir şey. Görüşmelerimiz gerek bakanlık gerek şahsım olarak devam edecek. Kıdem tazminatı hususunda adil bir konuma bu işi getirmeden bu şekliyle bu adımı atmak adil değil, doğru değil.”

CHP: Kıdem meselesini damat çıkarmıştı

Erdoğan’ın kıdem tazminatında geri adım atmasına CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak yanıt verdi: “Kıdem tazminatı meselesini kim çıkarttı? Saray’ın sosyete damadı. Şimdi adil olmayan bir düzenleme yapamayız diye bu işten vazgeçmiş görünüyorlar.”

FETÖ’nün gazete ve televizyonları satışa çıktı

FETÖ Terör Örgütü’ne ait olduğu gerekçesiyle el konulan gazete, televizyon, radyo ve ajanslarının lisans hakları ve teçhizatları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarıldı. Aralarında Samanyolu TV, Yumurcak TV, Cihan Haber Ajansı ve Burç FM’inde bulunduğu 27 kuruluş için toplam 53 milyon bedel belirlendi.

Netflix’e 10.1 milyon yeni abone

İnsanların karantina döneminde eve kapanması Netflix’e yaradı. Şirket ikinci çeyrekte toplam 10.1 milyon yeni aboneye ulaşırken, gelirler de yüzde 24.9 artışla 6.1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

İmamoğlu’nun seçim vaadine meclisten onay

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerinden olan 4 yaş ve altındaki çocukların annelerine ücretsiz ulaşım kartı verilmesi için İBB Meclisi’nden onay çıktı. İstanbul’daki 1 milyon 160 bin çocuğun annelerine, ücretsiz ulaşım kartı verilecek.

Konut fiyatları bir yılda yüzde 24 arttı

Merkez Bankası verilerine göre konut fiyat endeksi Mayıs’ta yıllık yüzde 23.14 arttı. Konut fiyatları İstanbul’da yüzde 16.9, İzmir’de yüzde 24.8, Ankara’da yüzde 24 yükseldi.

SİYASET

Erdoğan: Ayasofya gençlik yıllarımızın hayali

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Cuma namazı çıkışı açıklamalar yaptı. Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili olarak “yurtdışından gelen tepkiler bizi bağlamaz” dedi. “Bizim gençlik yıllarımızın hayaliydi, gerçeğe dönüştürdüğümüz için memnunuz. Kimse bu siyasi bir retoriktir, siyasi bir yaklaşımdır gibi basit yaklaşımların içerisine girmesin. Asla böyle bir şey söz konusu değildir” diye konuştu. Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı türü bir önlem düşünmediklerini de söyledi.

TTK başkanının FETÖ gel-giti

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, “Darbe teşebbüsüne karışmış pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları kazanmamız gerekiyor” dedi. Tepkiler üzerine çark etti: “Gayrimeşru her oluşum gibi Fetullahçı Terör Örgütü ile de hayatımın her aşamasında mücadele ettiğimin, bundan sonra da edeceğimin bilinmesini isterim. Yanlış anlaşılmaya sebep olan ifadelerim için derin üzüntümü beyan ederim.”

KÜLTÜR SANAT

İstanbul Havalimanı müzesi açıldı

İstanbul Havalimanı’nda, bin metrakarelik alana kurulan dünyanın en büyük havalimanı müzesi açıldı. Müze, Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali arındırılmış yolcu bölümünde bulunuyor. Her yıl faklı bir teması olacak müzenin bu yılki teması ‘Türkiye’nin hazineleri, tahtın yüzleri’ oldu. Mekanda Türkiye’nin farklı şehirlerindeki 29 müzeden 316 eser sergilenecek.

DIŞ HABERLER

Yeğen Trump’ın kitabı ilk gün 950 bin sattı

Mary Trump’ın, amcası ABD Başkanı Donald Trump hakkında yazdığı ve içinde ‘rahatsız edici’ ayrıntıların bulunduğu belirtilen kitap, piyasaya çıktığı gün 950 bin gibi rekor bir satışa ulaştı.

Ermenistan müzakere istedi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile yaşanan sınır çatışmalarını sona erdirmek için barışçıl müzakerelerin tek alternatif olduğunu söyledi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise, yaşanan çatışmalar nedeniyle 7 bin kişiden cepheye gitmek için başvuru aldıklarını açıkladı.

Rusya İngiltere’yi yalanladı

Rusya, İngiltere’nin ‘korona aşıyla ilgili bilgileri çalmaya çalıştıkları ve 2019’daki seçimlere müdahale ettikleri’ iddiasını yalanladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “İngiltere’de kimin, niye siber saldırı düzenlendiğini bilmiyoruz. Rusya’nın kesinlikle bununla bir ilgisi yok. Biz de benzer siber saldırılar ile karşılaşıyoruz. Kurumlarımız bunları bertaraf ediyor” dedi.

SALGIN

Çinli şirket Abu Dabi’de aşı deniyor

Çinli ilaç şirketi Sinopharm, yeni tip koronavirüse karşı geliştirdiği aşı adayının 3. aşama klinik denemelerine Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de başladı. ‘Clinical Trials Arena’ internet sitesinde yer alan habere göre, BAE hükümeti ve merkezi Abu Dabi’de bulunan yapay zeka şirketi G42 Healthcare iş birliğiyle yapılan deneme kapsamında, deneklere ilk doz aşılar uygulandı. İlk etapta 18 ila 60 yaşlarındaki 5 bin sağlıklı gönüllünün katılacağı klinik araştırmada, denek sayısının 15 bine çıkarılması hedefleniyor.

20 dakikada sonuç veren korona testi

Avustralyalı araştırmacılar 20 dakikada sonuç veren ‘korona‘ testi geliştirdi. Monash Üniversitesi’nde geliştirilip bir ilk olduğu belirtilen test yalnızca mevcut virüsü tespit etmekle kalmıyor ayrıca kişinin yakın geçmişte hastalığı geçirip geçirmediğini de belirliyor.

YAŞAM

Huysuz Virjin hayatını kaybetti

Tek kişilik gösterisinde kullandığı Huysuz Virjin karakteriyle tanınan Seyfi Dursunoğlu tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybetti. 15 gün önce mide rahatsızlığı nedeniyle hastaneye yatan Seyfi Dursunoğlu, solunum yetmezliği ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda tedavi görüyordu.

BİLİM TEKNİK

Hacettepe’de ‘antikanser’ hücresi keşfedildi

Kanser hastalarının kanında, hastalığa karşı savaşma potansiyeli bulunan yeni bir hücre grubu keşfedildi. Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Güneş Esendağlı ve ekibi tarafından yapılan çalışma hastalığın tedavisine ışık tutacak. Çalışma, dünya bilim çevrelerinde de geniş yankı uyandırarak, uluslararası tıp dergilerine kapak olarak seçildi.

Metal yiyen bakteri tesadüfen bulundu

Bilim insanları, bir asırdan uzun bir süredir var olduğunu düşündükleri ancak varlığını kanıtlayamadıkları metal yiyen bakterileri tesadüf sonucu keşfetti. Bakteri, California Teknoloji Enstitüsü’nde tebeşire benzer bir manganez türüyle yapılan başka bir deney sırasında bulundu.

SPOR

Kulüper Riva’ya geldi, TFF polis çağırdı

TFF, Bölgesel Amatör Lig’in bitimine 4 hafta kala 11 grubun liderini şampiyon ilan ederek 3. Lig’e çıkmalarına karar verdi. Lider ile aralarında 1 ile 3 puan arasında fark olan 9 kulübün başkanı bir araya gelerek karara büyük tepki gösterdi. Tahkim Kurulu’na itiraza giden kulüp başkanlarının, TFF başkanı ve yöneticilerle görüşme talepleri reddedildi. Riva’daki federasyon binasına gelen kulüp başkanları polis barikatıyla karşılaştı.

Falcao 4 ayda 2 maç oynadı, 16 milyon aldı

Galatasaray’a uzun uğraşlar sonunda transfer olan Falcao, sakatlıklığı nedeniyle birçok karşılaşmada forma giyememişti. Salgın nedeniyle ekonomik olarak kötü günler geçiren sarı-kırmızılılar yıldız futbolcudan indirim talep etmişti. Fakat Kolombiyali futbolcu bu teklifi reddetti ve nisan, mayıs, haziran ve temmuzda 16 milyon liralık bir ödeme aldı. Bu süreçte golcü futbolcu sadece 2 maça çıktı.

Feghouli parasını istedi

Galatasaray’da Trabzonspor ile oynanan maçta kırmızı kart görerek şimşekleri üstüne çeken Sofiane Feghouli, yeni bir kriz daha yarattı. Cezayirli futbolcu, 8 Temmuz’da Galatasaray Kulübü’ne ihtarname göndererek, mart, nisan ve mayıs aylarına ait alacaklarını istedi. Galatasaray’da en çok kazanan ikinci isim olan Feghouli’nin talep ettiği miktar yaklaşık 1 milyon avro’yu buluyor.

MAGAZİN

Serenay Sarıkaya’nın gülümseyen paylaşımları

Geçen hafta sevgilisi Cem Yılmaz’ın en yakın arkadaşlarından Ozan Güven’in sevgilisine şiddet uygulamakla suçlanması üzerine sosyal medyada sıkıştırılan ve kızgın bir açıklama yapan Serenay Sarıkaya’nın morali bu hafta iyi. Önce annesiyle yan yana bir fotoğrafını paylaşan oyuncu, geçen gün de bir portresini sosyal medya üzerinden yayınladı. Her iki resmin ortak özelliği, Sarıkaya’nın gülen yüzü.

Mehmet Ali Erbil’in son durumu

Kaçış sendromu hastalığı nedeniyle uzun süredir hastanede ve evde tedavi gören sunucu Mehmet Ali Erbil’in hasta haliyle ilk kez bir fotoğrafı kamuoyuyla paylaşıldı. Erbil’in evden çıkmasının nedeni berberde saçını kazıtmaktı. Erbil’in saçının başlayacağı kök hücre tedavisi için kazınması gerekiyordu.

Bu Web Sitesi Cookie kullanıyor