Kripto para cinayeti olarak adlandırılan olayda, bir kişi acımasızca öldürülerek toprağa gömüldü.

Tuzla’da toprağa gömülü olarak bulunan cesedin kimliği belirlendi. Ceset, boynu kırılarak öldürülen Muhammed B.’ye aitti. Muhammed B.’nin öldürülmesiyle ilgili yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında hackerlik yaptığı tespit edilen kişilerin kripto para paylaşımı nedeniyle cinayeti işlediği belirlendi.

Olay, Tuzla’nın Akfırat mahallesindeki boş bir arazide meydana geldi. Vatandaşlar, 23 Eylül’de polisi arayarak bacakları dışarıda olan ve geri kalan kısmı toprağın altında olan bir ceset olduğunu ihbar etti. Polis olay yerine gittiğinde, sokak hayvanlarının cesedin bir bölümünü eşelediğini tespit etti. Cesedin üzerinden herhangi bir kimlik çıkmadığı için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Yapılan incelemede cesedin dövülerek ve boynunun kırılarak öldürüldüğü belirlendi.

Cinayet Büro Amirliği’nin çalışmaları sonucunda cesedin kimliği Muhammed B. olarak belirlendi. Muhammed B.’nin daha önce de suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Polis, Muhammed B.’nin son olarak Kocaeli’de bir taksinin içinde polis kontrolüne takıldığını ve GBT sorgusunun yapıldığını tespit etti. Bu bilgi doğrultusunda güvenlik kameraları incelendi ve şüphelinin son olarak gittiği ev belirlendi.

Polis, Muhammed B. ile en son görüşen 5 şüpheliyi İstanbul, Kocaeli ve Elazığ’da düzenlediği operasyonlarla gözaltına aldı. Aramalarda Muhammed B.’ye ait cep telefonu ve bir tabanca ele geçirildi. Ancak aranan bir şüphelinin 10 gün önce kalp krizi geçirerek öldüğü belirlendi.

Şüpheliler Vedat T., Gürbüz A., Servet P., Serkan Ü. ve Emrullah Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulandı. Şüpheliler, Muhammed B.’yi tanıdıklarını ancak öldürmediklerini söyledi. Suç kayıtları bulunan şüphelilerin ifadelerinde birbirlerini suçladığı ortaya çıktı. Polis soruşturması sonucunda hackerlik yaptıkları belirlenen şüphelilerin kripto para paylaşımı nedeniyle çıkan kavga sonucu cinayeti işledikleri değerlendirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve soruşturma devam ediyor.

Bu Web Sitesi Cookie kullanıyor