Sultangazi ilçesinde, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında 1923 fidanı toprakla buluşturuldu.

Sultangazi Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle, “Cumhuriyetin 100. yılında 1923 Fidan” sloganıyla ağaç dikimi gerçekleştirildi. Sultangazi Belediyesi, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mimar Sinan Şehir Ormanı’nda cumhuriyetin 100. yılında 1923 Fidan sloganıyla ağaç dikim etkinliği düzenlendi. Kundaklama sonucu yangınla tahrip olan alanlar, dikilen fidelerle yeniden yeşertildi. Etkinliğe Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Kırbaç, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, Nuri Pakdil Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, doğaya saygılı gençlerin yetişmesinin önemini vurgulayarak, Sultangazi Şehir Ormanı’nda yaşanan yangınların üzücü olduğunu belirtti. Doğayı korumak için mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Dursun, gençlere de önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Dursun, gençlere Ekoturizm projesinden bahsederek, 7 kilometrelik bir alanı ekoturizm bölgesi ilan ettiklerini ve burada eğlenceli vakit geçirebileceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, öğrencilerle birlikte ağaç dikim alanına geçti. Toplamda 1923 ağaç fidesi toprakla buluşturuldu ve öğrenciler can suyunu elleriyle verdi. Dursun, öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Bu Web Sitesi Cookie kullanıyor